Kristallen ABC

Aardbeienkwarts Inzicht op geestelijk gebied, humor en vrede , laat je lachen om jezelf. Schept rust, stabiliseert bloedsomloop en verzachte pijnen. Helpt behoeften van het lichaam waarnemen.

Abalone Shell (Zeeoor Schelp) Omdat het een natuurlijke substantie betreft wordt aangenomen dat het parelmoer van de Abalone net zulke krachten in zich draagt als edelstenen. De verschillende kleuren hebben een balancerend effect op alle chakra’s. De reflectie van het parelmoer zou het kwade oog afwenden. Vooral de hartchakra wordt verlicht van angst, verdriet en bezorgdheid. De link met het element water suggereert dat Abalone een krachtige reiniger is. Meditatie met de schelp helpt je nieuwe inzichten te verkrijgen zodat oude gewoontes kunnen worden losgelaten. De schelp schenkt inspiratie en magische creativiteit welke vooral kunnen worden ingezet om spreuken, rituelen en affirmaties te schrijven. Verzacht emoties, werkt positief in situaties waar samengewerkt moet worden, stimuleert de intuïtie en psychische ontwikkeling. Algemeen wordt gezegd dat de Abalone rijkdom, kracht en een lang leven schenkt. Astrologisch wordt ze verbonden met het teken Kreeft. Lichamelijk is Abalone inzetbaar bij problematiek van het bewegingsapparaat, de spijsvertering en nerveuze hartklachten. In Vietnam wordt het poeder van de Abalone ingenomen bij oogproblemen. Actinoliet Bevorderd de daadkracht, is goed voor de lever. Deze steen helpt en ondersteund je om goede keuzes en beslissingen te nemen om zodoende een nieuwe weg in te kunnen slaan.

Agaat Brengt geest en ziel in harmonie. Stabiliseert de aura en geeft geestelijke helderheid. Kalmeert en kan troost geven en pijn verminderen.Versterkt zelfvertrouwen en moed, beschermt bij slaapwandelen, helpt bij maagklachten, oogkwalen en epilepsie, artrose, artritis en hartkloppingen, menstruatieproblemen en krampen, faalangst, heimwee, haaruitval, vergiftiging, bedplassen en geeft levenslust. Stilt de koorts. Helpt de zwangerschap goed te laten verlopen en verlicht de bevalling. Vergroot de vitaliteit. Sterkt het hart en is ideaal voor overactieve kinderen en kinderen met adhd. Ontgift bij insectenbeten en helpt bij een nieuwe start. Geneest huidaandoeningen en verstevigt de bloedvaten, beschermt het gehoor, is goed voor de ogen, maag en de baarmoeder. Verbindt u met uw bewustzijn wat leidt tot groei, stabiliteit en een gezond werkelijkheidsbesef zodat de verwerking van levenservaring verwerkt wordt. Sterkt het hart, tegen doofheid. Grillige agaat doorbreekt rechtlijnigheid. Regelmatig gelijnde agaat maakt rustig.

Agaat, Abrikooskleurige Uitermate geschikt voor zwangere vrouwen en jonge kinderen, deze steen beschermt moeder en kind tijdens de zwangerschap. Bovendien wordt de foetus tegen allerlei aandoeningen zoals een hazelip en het syndroom van Down beschermd. Agaat, Band Schenk vastigheid en samenhang, geeft bescherming, zekerheid en inhoud. Bevordert een pragmatische vooruitgang in denken en handelen. Prikkelt het functioneren van de darmen en de spijsvertering. Bevordert de elasticiteit van de bloedvaten. Vermindert vaatvernauwing.

Agaat, Blauwe Geneest en verlicht bij ziekten van het middenoor, zoals middenoorontsteking, oorpijn en oorsuizen, helpt ook bij evenwichtsstoornissen die veroorzaakt zijn door een probleem in het middenoor. Agaat, Boom Schenk volharding en overwinning, bevordert de zekerheid, stabiliteit en uithoudingsvermogen, tevens in onmogelijke situaties. Helpt om uitdagingen aan te nemen en te overwinnen. Ondersteunt de weerstand en versterkt het immuunsysteem. Ondersteunt de behandeling van steeds terugkerende ontstekingen, werkt sterk aardend en kalmerend. De steen geeft een veilig en beschermd gevoel. Het geeft kracht, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en maakt standvastig. De steen is erg geschikt om te gebruiken voor planten en bomen omdat haar energie heel voedend is. Fysiek heeft het ook een positieve werking op bacteriële infecties. Agaat, Botswana Stimuleert de creativiteit en werkt tegen depressies, de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Stimuleert de kruinchakra zodat er weer energie door het auraveld stroomt. Helpt zoeken naar oplossingen bij problemen. Goede werking bij epilepsie, artrose, artritis, hartkloppingen, beschermt bij zwangerschapsproblemen, slaapwandelen, voor meer bewustwording, menstruatieproblemen, koorts, krampen, faalangst, bedplassen, versterkt het zelfvertrouwen, lost psychische spanningen op, goed voor energetische zwakheid, beschermt het gehoor, ontgift bij insectenbeten, helpt bij een nieuwe start. Ook is deze steen zeer geschikt voor kinderen met adhd. De Botswana Agaat biedt als extra werking: Deze ondersteunt bij de bevalling & de groei van baby's en tal van kinderziekten. De steen biedt bescherming en stimuleert bij kinderen de geestelijke groei. Ook een goede steen ter ondersteuning bij stoppen met roken ! Agaat, Bruine Ook wel Braziliaanse Agaat genoemd. Is een talisman die rijkdom aantrekt en beschermt zijn drager tegen het kwade. Verder stimuleert deze steen communicatie binnen een relatie en innerlijke stabiliteit.

Agaat, Crazy Lace Geeft innerlijke rust, voor een goede nachtrust, evenwicht en moed. Vanuit jezelf leren spreken en verlicht het denken, helpt bij epilepsie, grauwe staar, bij acne, haaruitval, heimwee, bij hoge bloeddruk ( werkt verlagend ), oorklachten, oorsuizingen, plankenkoorts, helpt te vermageren, versterkt innerlijke ontwikkelingen en helpt bij pijnen.

Agaat, Fossiel zie Stromatoliet Agaat,

Groene Beschermt zijn drager tegen alle kwaad. Een elixer van Groene Agaat helpt bij verstopping, een onregelmatige stoelgang en andere darmklachten.

Agaat, Mos Schenkt bevrijding, ondersteunt bij het zoeken van oplossingen van moeilijke situaties, druk en geestelijke belasting. Maakt bewust. Bevordert communicatie en prikkelt het verstand. Ondersteunt de reiniging van weefsel, lymfklieren en de luchtwegen. Ondersteunt tevens de genezing van hoesten, verkoudheid, koorts en hardnekkige infecties. Agaat, Mos (Geel-Rose) Schenkt daadkracht, helpt om afkeer, verafschuw, wrok en strijdlust te overwinnen. Helpt schuldtoewijzingen en wrakingen te overwinnen. Prikkelt de spijsvertering en de stoelgang. Verbetert de functie van de darmen en de darmflora. Ondersteunt de behandeling van ontstekingen van de maag en de darmen.

Agaat, Ogen Schenkt interesse, afweer en bescherming, ondersteunt om nachtmerries te verminderen. Helpt om fouten onder ogen te zien. Bevordert positiviteit en lost diep gewortelde conflicten op, ondersteunt de genezing van ontstekingen van de ogen, de bindvlies of het netvlies, de opperhuid, groene staar, voor bloedvaten en bij prostaatklachten. Bevordert de celvernieuwing en het immuunsysteem.

Agaat, Rode Symbool van geluk en rijkdom en beschermt het eigendom van de drager tegen dieven, sterkt de nieren en geneest nierkolieken en nierontstekingen. Agaatschijven De Agaat en vooral de Agaatschijven schenken geborgenheid, gevoel van veiligheid in het moederlijf, in de zwangerschap, in de familie. Vooral voor zwangere vrouwen zijn de Agaatschijven dus heel waardevol omdat ze zowel aan het groeiende leven als aan de a.s. moeder geborgenheid schenken. De Agaat is een krachtige steen voor regressietherapie, vooral in de prenatale periode. Fysieke werking activeert de kracht van de baarmoeder en kan helpen bij verslapping en verzakking ervan. Bevordert de groei van het embryo en het jonge kind, stimuleert; de voedings-, groei- en opnameprocessen van het lichaam en bevordert de spijsvertering en lichamelijk herstel. Een blauwe agaatschijf geeft rust in huis. Als je er geregeld naar kijkt, geeft hij je rust in je hoofd en bij het spreken. Een groene agaatschijf geeft een kalme rust aan je hartgevoelens. Een bruin/rode agaatschijf schenkt je kracht en moed. Een agaatschijf brengt je in contact met je ziel, laat je uit je schulp kruipen. Agaat maakt het lichter in huis. Als je hem in het kantoor zet of op je bureau, blijf je beter verbonden met jezelf. Je bent dan niet alleen maar je werk. Een rustig gebaande agaat is ook geschikt voor de kinderkamer om te helpen structuur aan te brengen in het groeiproces. Kies de kleur en de belijning die het best bij je doel passen.

Agaat, Turritella Schenk terugtocht op spiritueel gebied, helpt om schuldgevoelens te overwinnen. Geeft de prikkel om zich te bezinnen op de eigen wensen, bezieling en plannen. Bevordert de ontslakking en de stoelgang. Verhoogt de weerstand tegen vervuiling, gif en bestraling.

Agaat, vuur Werkt niet alleen aardend en beschermend (met name tegen vervloekingen) maar ook vitaliserend. De steen geeft energie, stimuleert seksuele activiteit en helpt van verslavingen afkomen. Fysiek heeft de steen een gunstige werking op maag, zenuwstelsel, hormoonstelsel, bloedsomloop en de ogen. Sterke werking op lichaamcellen, stuurt celdeling, verhindert ongewenste celgroei die tot kanker kan leiden. Bij impotentie en frigiditeit, geeft meer zelfkennis. Agaat, Wit (Vredessteen) Schenkt vrede, rust en zekerheid, bevordert de innerlijke zelfbeheersing, zodat goedheid, zuiverheid en onbezorgdheid de vrije loop krijgen. Bevordert de tolerantie en de zachtheid, sterkt de ogen, het gehoor, de huid, de lymfklieren en het weefsel. Zwangerschapsbeschermsteen.

Agaat, Zebra Helpt boosheid die in je zit te verzachten (zelfbeheersing), leert je je boosheid te begrijpen en los te laten.

Agaat, Zwarte Beschermende steen, geeft drager moed en kalmeert opvliegendheid.

Amazoniet Vermindert pijn, met name bij spierkrampen en problemen met de spijsvertering. Kalmeert het zenuwstelsel, helpt bij slaapproblemen, angsten, zorgen, onrust en stemmingswisselingen. Versterkt het geheugen en de communicatie. Bevordert het evenwicht van intuïtie en verstand. Brengt bepaling van het eigen lot. Goed bij ogen, huidvormend, eczeem, schimmelziekte, gesprongen lippen, kloven in handen en voeten, jeuk, netelroos, lever en nieren. Heeft een kalmerende werking en helpt daarom bij stress, krampen, epilepsie en steenpuisten. Sterkt de vegetatieve zenuwen, de innerlijke organen en het hart. Stimuleert uw vrije wil zodat u uzelf niet als slachtoffer gaat zien. De hart en keelchakra worden geopend waardoor de communicatie en liefde wordt versterkt en blokkades worden opgeheven. Zorgt voor geestelijke rust en verdrijft vermoeidheid, voor hyperactieve kinderen, lost emotionele spanningen op. Bevordert een goede bevalling. Ondersteunt de genezing van ziekten van de stofwisseling. Amber Werkt elektriserend, tegen angst en problemen, fobie, depressie, zware vermoeidheid, hysterie, astma, tegen reuma en artrose, infectie, malaria, goed voor het oor, geneest en beschermt de luchtwegen, beschermt tegen negatieve invloeden.

Amegreen Mix tussen paarse amethyist, witte kwarts en groene prasioliet. Prasioliet is peigroene kwarts, die kunstmatig gemaakt wordt door amethist tot 500° C te verhitten. Werking kleur paars: De hoogste geestelijke kleur, de vereniging van rood en blauw. Het kan ook de kleur zijn die, in extreme mate gebruikt, kan leiden tot dogmatiek en verstarring. Het is een waardige, geheimzinnige kleur die veel gebruikt wordt om op een hoger geestelijk niveau te komen. Werking kleur wit: Is de kleur van de helderheid en reinheid, is in staat om elke andere kleur uit te stralen. Het is de stralenkrans om elke kleur heen. Werking kleur groen: De kleur van het midden, de vruchtbare voedingbodem. Groen is opbouwend en verfrissend, vanuit het groen is elke richting mogelijk.

Amethist Goede meditatiesteen en voor waarzeggen. Helpt het spirituele bewustzijn en activering van paranormale vermogens. Brengt je geest tot rust en geeft een diepere meditatieve geestestoestand. Voor innerlijke wijsheid, rust, evenwicht en tevredenheid. Beschermt tegen onrust, angst, stress, spanningen en helpt bij psychische problemen. Helpt bij hoofdpijn, maagpijn, spijsverteringsproblemen door spanning, nek en schouderpijn, migraine, hersenschudding, staar en zwellingen in pols en knie, bloedarmoede, infecties, keelontsteking, bloedziekten, brandwonden, waterzucht, slapeloosheid, verslavingen (nicotine, drank, drugs), pijnlijke menstruatie, ogen, verdriet en heimwee. Voor geestelijke en lichamelijke reiniging, spiritueel inzicht, loslaten van haat en angstgevoelens. Behoedt voor onmatigheid, geeft kalmte en ontspant. Ontspant de nek- en schouderspieren. Bevorderd de liefde voor het goddelijke. Geeft inzicht en opent de intuïtie. Je geestelijke gaven en spirituele bewustzijn worden vergroot. Stimuleert derde oog. Goed voor lever en ogen (gezichtsvermogen). Tegen huidonreinheden, kleurenblindheid, kraamvrouwenkoorts, neuralgie en venerische ziekten. Absorbeert negativiteit en gaat vervuiling van sfeer tegen.

Heldere Amethist bevordert vrede, spiritualiteit, zuivering en meditatie, verbetert de intuïtie, verduidelijkt de dromen en schenkt een rustige slaap. Verhoogt de bewuste waarneming en het kunnen verwerken van ervaringen. Vermindert hoofdpijn. Sterkt de longen, de huid en de zenuwen.

Donkere Amethist schenkt waakzaamheid, innerlijke rust en gerechtigheid, geeft ondersteuning bij verlies en rouw, verhoogt het bewustzijn en het oordelingsvermogen. Sterkt de huid. Vermindert pijn en stress. Helpt tegen migraine en verlaagd een hoge bloeddruk.

Amethist kwarts Positieve werking bij spanningshoofdpijn, migraine, slapeloosheid, spanningsmaagpijn, meditatie en heimwee. Schenkt nuchterheid, reinheid, rust en concentratie, gaat vermoeidheid tegen en lost verdriet op, geeft ondersteuning bij genezing van verslavingen. Sterkt de longen, de dikke darm en de huid. Vermindert jeuk en zonnebrand.

Ametrien Een mix tussen Amethist en Citrien in een steen vertegenwoordigt. Heeft dan ook de eigenschappen van beiden. Bevordert spiritualiteit, bewustwording, intuïtie en creativiteit en de mogelijkheid om dingen te kunnen veranderen. Schenkt rust en volledigheid van geest.Verzacht gevoelens, brengt evenwicht en vreugde. Verlicht depressies en verdrijft angsten en fobieën. Geeft innerlijk rust, gelatenheid, energie, helpt bij ontspannen blijven, nervositeit, zwakke motoriek, zenuwstelsel, reiniging en vitalisatie van weefselcellen. Verdrijft de negativiteit uit de aura. Goede versterker van het immuunsysteem, helpt tegen spanningshoofdpijn, vermoeidheid, depressies, maagzweren en stress die chronisch zijn. Reinigt bloed en geeft energie. Bevordert optimisme, levensvreugde en welbevinden. Heft emotionele blokkades op, zodat hij er geestelijk voor zorgt dat er helderheid en harmonie komt tussen waarnemen en actie op het geestelijke niveau. Bevordert uitgelijnde lichaamsspanning. Harmoniseert de vegetatieve zenuwen en de stofwisseling.

Andalusiet/Chiasoliet Sterk helende steen voor het bewegingscentrum in de hersenen en daarmee verbonden spieren en zenuwen. Slaap wordt beter gereguleerd. Zorgt voor harmonie in het gezin en versterkt familiebanden.

Andes Opaal (Rose) Natuurlijkheid, bevrijdt gevoelens, lost beklemmingen op, vermindert remmingen, schaamte en schuchterheid, klaart stemmingen op, schenkt hartelijkheid, helpt de wereld met nieuwe ogen te bekijken. Werkt ontgiftend, is koortsbestrijdend, sterkt lever en nieren. Bevordert de waarneming en het eigen worden. Maakt open in het denken en handelen. Ondersteunt de genezing van hartklachten, vooral veroorzaakt door zorgen om het hart.

Angeliet (Anhydriet) (Engelensteen) Wordt in verband gebracht met Engelen en engelenenergie. Bevordert spiritualiteit, astraal reizen en geeft helende energie. Zeer goede steen voor spirituele reizen. Zoals de naam al aangeeft ondersteunt Angeliet het werken met engelen energieën. Lichamelijk is Angeliet bloedzuiverend. NIET MET WATER REINIGEN! Brengt stabiliteit en doorzettingsvermogen, helpt extreme psychische belasting te doorstaan en onzekerheid te overwinnen. Weert het vruchteloos denken af. Bevordert de nierfunctie en de waterhuishouding. Vermindert oedeemvorming.

Apachetraan ( Rook Obsidiaan ) Geeft ondersteuning bij angst, paniek, shock en traumatische ervaringen, maakt bewust van blokkades, helpt bij loslaten van oude pijn, koude handen en voeten, herstel van wonden, voor goede nachtrust, verheldert spirituele leven, stimuleert intuïtie. Werkt goed tegen spierkramp, verwijdert gifstoffen uit het lichaam en beschermt de aura. Verbetert de waarneming tot helderziendheid, geeft steun bij verwerkingsprocessen. Is een uitstekende steen om mee te mediteren. Vermindert pijn. Apatiet Helpt bij motivatie, geestelijke flexibiliteit, artrose, genezing van botbreuken, vernieuwing van cellen, geeft rust bij druk leven, openheid van geest.

Apofylliet Stimuleert openheid, oprecht, bij onzekerheid, zichzelf tonen, loslaten zorgen en gedragspatronen. Bij problemen met huid, slijmvliezen, ademwegen. Bij allergieën en astma. Aquamarijn Betekent qua naam Zeewater. Bevordert communicatie, het spreken van de waarheid, het tonen van gevoelens. Verhoogt spiritueel bewustzijn en helpt bij meditatie. Versterkt het immuunsysteem en vermindert allergieklachten en houdt het lichaam schoon. Reduceert stress en vermindert boosheid, bevordert het uithoudingsvermogen, discipline, luchtigheid en rust. Helpt bij klachten aan keel, neus, mond en tanden, astma, bronchitis, kortademigheid, opgezette klieren, schildklier en blaasontsteking, depressie, kiespijn, oorpijn, zenuwpijnen, lever- en maagkwalen, nierziekte, eczeem, omgaan met emoties, spreken vanuit het hart, versterkt gidsencontact. Werkt op alle slijmvliezen in het hoofd en is daarom geschikt tegen hooikoorts, vastzittende hoest, neus en keelholtes, voorhoofdsholteontsteking en tranende ogen. Houdt jeugdig, maakt opgewekt, geeft levensvreugde en inspiratie. Beschermt je aura en brengt de chakra's op één lijn. De spirituele groei wordt versterkt zoals, helderziendheid, helderwetendheid en vooruitzicht en het maakt u oprecht, eerlijk en succesvol, helpt het mediumschap te verhogen. Steen van zieners en mystici. Vriendschapssteen. De blauwgroene is voor het gezichtsvermogen. Aragoniet Voor geestelijke ontwikkeling, concentratie, nervositeit, bouw en elasticiteit spieren, moed, interesse en stress. Brengt waakzaamheid en ontlasting, schenkt hulp bij overbelasting en rust. Bevordert het doorzettingsvermogen. Ondersteunt de genezing van maagklachten, klachten met de darmen, klachten van de tussenwervelschijven, gewrichtsklachten en klachten van de meniscus.

Atlantisiet Prachtige edelstenen van lichtgroen Serpentijn met verspreid over de steen uitbarstinkjes van paarse Stichtiet. Het lijkt, alsof de Serpentijn is opengespleten en haar prachtige innerlijk van Stichtiet laat stralen. Deze stenen zijn zeldzaam en moeilijk verkrijgbaar.

Aventurijn, Groene Versterkt het hart, brengt evenwicht en herstel. Brengt liefde, vrede, balans, helpt om zorgen los te laten, brengt rust en diepe ontspanning. Helpt bij allergie en huidklachten als eczeem en psoriasis. Ook helend bij wonden, neusbloeden, bloeddruk, ontkalking, haaruitval, blozen, acne en jeugdpuistjes, bij moeite met lichamelijke aanraking, long en keelklachten. Tegen slapeloosheid en verlichtend bij pijn. Helpt bij overspannenheid en stress. Geeft zelfbeheersing (vooral de blauwe aventurijn). Bevordert de groei bij kinderen. Deze steen duidt aan wat je gelukkig of ongelukkig maakt. Spoort je aan om je dromen tot werkelijkheid te maken. Allround helingsteen. Bevordert lichamelijk, mentaal en emotioneel welzijn. Versterkt creativiteit en originaliteit. Tegen alle huidaandoeningen, geïrriteerde huid en jeuk. De bruinrode geeft vitaliteit. Versterkt hoop en schenkt openheid. Gaat een hartinfarct en arteriosclerose tegen. Goede steen tegen huidaandoeningen. Kindersteen.

Aventurijn, Blauwe Geneest en verlicht bij ziekten van het middenoor, zoals middenoorontsteking, oorpijn en oorsuizingen, helpt ook bij evenwichtsstoornissen die veroorzaakt zijn in het middenoor, heeft veelal dezelfde eigenschappen als de groene, maar is vooral geschikt voor het derde oog, geeft daarnaast rust en ontspanning, vermindert nervositeit en is uitstekend geschikt bij slaapproblemen, krachtige genezer van de geest. Helpt bij nerveuze hartklachten, overspannenheid, geïrriteerde huid en allergieën, jeugdpuistjes en eczeem. Geeft zelfbeheersing, bevordert de groei bij kinderen. Helpt bij wonden, neusbloeden, haaruitval, blozen, acne, geïrriteerdheid en bij moeite met lichamelijke aanraking, beschermt bij reizen. Helpt om interessante of noodzakelijke voornemens rustig en consequent aan te gaan. Ondersteunt de behandeling van pijn en verkramping van de spieren. Vermindert koorts en verkoelt bij oververhitting van het lichaam bij inspanning. Aventurijn, Gele Bevordert de groei zowel geestelijk als lichamelijk. Goede werking bij o.a. ongeduldigheid, onrust, onevenwichtigheid, somberheid. Aventurijn, Rode Goed voor het vinden van avontuur, bindingen, blaasproblemen, geslachtsklieren, lymfesysteem, nierfunctiestoornissen, prostaat, gezichtsvermogen, de vitaliteit en de wilskracht. Tegen huidaandoeningen, darmkwalen, huiduitslag, huidziekten, neusbloedingen, eczeem en rugklachten. In combinatie met agaat tegen acne, haaruitval en hoge bloeddruk. Helpt bij heling en afsluiting. Versterkt hoop, het haar, het hart en de ogen. Geeft gelukkiger liefde, onafhankelijkheid, originaliteit en geluk in het spel. Brengt geluk in zaken.

Aventurijn, Oranje Geeft vitaliteit en wilskracht Aventurijn, Witte Bevordert de groei, zowel lichamelijk als spiritueel, geeft rust en zelfbeheersing, helpt tegen huidaandoeningen, eczeem en jeuk. Brengt evenwicht in het eigen centrum en is goed voor onrustige kinderen. Witte kleur staat voor helderheid en reinheid. Azeztuliet Een krachtige steen voor met name het kruinchakra. Steen van verlichting en verhoging. Bevordert helderziendheid, visioenen en inzichten. Kan ook gebruikt worden bij ontstekingen en kanker.

Azuriet De heilige steen voor indianen die gebruikt werd om contact te leggen met de geesteswereld. De Maya's gebruikten het voor het ontwikkelen van paranormale gaven en voor het verkrijgen van kennis en wijsheid in combinatie met telepathie. Wordt ook wel de hemelsteen genoemd. Schenkt kracht, intuïtieversterkend en voor spiritueel inzicht. Voor verbetering van ruggengraat, bloedsomloop, galblaas, schildklier, keel, concentratie, zelfkennis, openen derde oog, keelchakra. Opent en reinigt de ziel en schenkt vreugde en geluk. Azurietwater gebruiken voor genezing na botbreuken en operaties. Heft blokkades op en stimuleert het geheugen, zodat je naar een nieuwe dimensie mag streven.

Azuriet-Malachiet Geeft harmonie en interesse, maakt ontvankelijk, hulpvaardig en vereffent innerlijke ontevredenheid. Brengt verstand en gevoel in harmonie. Helpt conflicten op te lossen. Vermindert kramp. Sterkt de lever en werkt ontgiftend. Tegen wildgroei van verkeerde cellen. B Barnsteen Barnsteen heet in het Engels amber. In het Nederlands wordt met amber meestal de kleur amber bedoeld.

Barnsteen is eigenlijk geen echte steen maar meer versteend hars. Je ziet ook vaak zoals op dit plaatje dat er "verontreinigingen" in kunnen zitten uit een ver verleden. Als je over barnsteen wrijft kan je statische elektriciteit opwekken. Het werd vroeger ook gebruikt als penicilline. Het is een zuiverende steen welke lichaam, geest, aura, ziel en omgeving kan reinigen. Heelt en vernieuwt het zenuwstelsel en brengt evenwicht in de hersenhelften. Schenkt vreugde, plezier, geluk en brengt zorgenloosheid. Versterkt het geloof in zichzelf. Verhoogt spontaniteit en vertrouwen. Een sterk helende steen. Helpt bij depressie, vermoeidheid, hooikoorts, verwarmt bij reuma, tegen fantoompijn, angstfobieën, ziekte van Basedow, blaasontsteking, oorpijn, spijsverteringsstoornissen. Helpt bij schildklier, infecties, astma en bronchitis, hierbij wordt de steen vaak in combinatie gedragen met rutielkwarts. Helpt bij amandelontsteking, problemen met tanden en kiezen, hysterie en gaat zware vermoeidheid en depressies tegen. Sterkt de maag, de mild, de gal, de lever, de gewrichten, de huid, de slijmhuid, de klieren en de darmen. Ondersteunt de genezing bij allergieën, reuma en diabetes. Geeft verlichting bij baby´s die tandjes krijgen. Aardende steen voor hogere energieën. Hij reinigt en absorbeert negatieve energieën en draagt er zorg voor dat het lichaam wordt gestimuleerd om zichzelf te genezen. De barnsteen geeft u wijsheid en helpt u de juiste keuzes te maken. Geneest en beschermt de luchtwegen. Goed voor de oren en alvleesklier.

Bergkristal Reinigt en werkt verhelderend op de geest. Helpt bij spanningen en stress. Geeft nieuwe energie en bevordert herstel van infecties. Heelt bij pijnen door gewrichtsaandoeningen, menstruatiepijnen, rugpijn. Bevordert dromen. Wordt ook wel bij waarzeggen gebruikt als bol. Heft blokkades op en verhoogt de energie. Een echte reinigingssteen en genezingssteen. Tegen depressies, hartklachten, maakt vitaal, tegen duizeligheid en hoofdpijn, buikkrampen, blaasontsteking, goed voor longen en klieren, zuivert ruimte en lichaam. Versterkt elke andere steen. Helpt tegen oogkwalen, diarree, maag en darm kwalen, schildklieraandoening, voorjaarsmoeheid, wagen-, lucht- en zeeziekte, bloedingen. Bevordert de aanmaak van witte en rode bloedlichaampjes. Geeft innerlijk evenwicht. Zorgt verder voor lichaamsreiniging na een ziekte of operatie. Werkt tegen aardstralen. Geeft zelfvertrouwen, energie, tegen overgangsklachten, verhoogt de concentratie, tegen eczeem. De bergkristal helpt je jezelf te ontwikkelen om verbinding te maken met je ziel. De energie wordt tot het hoogst mogelijke niveau verhoogt. Meest veelzijdige van alle kristallen. Symbool van evenwicht en puurheid. Helpt bij meditatie. Goed voor de rug (tussenwervelschijven), ogen (lens), zonnevlecht, zorgvorming en hart. Tegen slapeloosheid, darmkramp, nier- en galsteen, onpasselijkheid, pijnen en aardstralen. Bergkristal zuivert, geeft evenwicht en overwint angst. Tegen kiespijn en pijnlijke littekens. Beryl (Davidsoniet) Helpt moedeloosheid en vertwijfeling weg te nemen. Brengt stabiliteit bij hoge belasting. Maakt doelbewust en efficiënt, bevordert geduld, zorgvuldigheid, volhouden, discipline, openheid, geconcentreerd leren handelen, tegen nachtmerries en angst. Bij ver-en bijziendheid. Versterkt zenuwen en paranormale vermogens, lever en de orgaanfuncties. Positieve werking bij misselijkheid en pijn. Goed bij hersenschuddingen, verhoogt de weerstand, tegen vervuilingen, zeer goede steen tegen stress. Opent je kruinchakra en brengt deze op één lijn met de zonnevlecht. Hij zorgt voor vertrouwen, vergeving en mededogen waardoor je krachten op het spirituele gebied zullen toenemen. Goed voor mond, kaak, keel, hart en maag. Ondersteunt de ontgifting en de genezing van ontstekingen. Gaat het afsterven van weefsel tegen. Sterkt het gezichtsvermogen. Beschermt zeelui en avonturiers, maakt opgewekt, tegen wagen en zeeziekte, tegen heimwee.

Blauwe kwarts Brengt luchtigheid en gelatenheid. Geeft geestelijke rust. Helpt bij chronische spanningen. Werkt verkoelend. Goed voor longen en bronchiën. Bloedkoraal Goed voor beenderen, bloedarmoede, ijzer te kort, steenpuisten, bij tanden krijgen, omgaan met emoties, aanmaak moedermelk, verhoogt bloeddruk, werkt bloedstelpend. Tegen bloedziekte en kinkhoest. Beschermt tegen kwaad en onvruchtbaarheid. Brazilianiet Een goede steen om de intuïtie te versterken en de communicatie naar anderen toe te verbeteren waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. Helpt bij ziektes in de hersenen, ruggemerg en het zenuwsysteem. Geeft zelfvertrouwen om je beter uit te drukken tegenover andere mensen en daardoor meer levensvreugde.

Bronziet Innerlijke rust bewaren, in moeilijke levensfase, verstekt zenuwen, rustig blijven bij conflicten en extreme situaties, ideaal voor ouders. Vermindert pijn en kramp, goed voor kinderen met ADHD en diens ouders, goede steen om de rust weer te herstellen, aardende steen. Oude wonden zal hij genezen die de ziel heeft opgelopen, waarna deze beschermd zal worden tegen pijnen en depressies, maakt vertrouwd met negatieve energieën en brengt je op een hoger niveau. Bevordert de daadkracht en tegelijkertijd rust bij totale uitputting. Helpt bij voortdurende stress helderheid en controle te bewaren.

Buddsteen/Prasemkwarts (Transvaal Grossulaar Granaat) Ook wel de Jade van Afrika genoemd vanwege de mooie groene kleur, vernoemd naar de ontdekker Billy Budd. Stimuleert beheersing, vergemakkelijkt het loslaten van toorn en woede, helpt om bij emotionele reacties niet de controle te verliezen, vermindert de invloed van straling, zonnebrand, zonnesteek, insectensteken en helpt bij blaasklachten. Neemt negatieve energie weg en zet die over in positieve herstellende energie, lost hartblokkades op, schenkt kalmte en rust en laat je concentreren op het hier en nu, werkt op het hartchakra, maar tevens ook een heel goede aardende energie en geeft een dieper, gevoeliger toegewijde liefde stromend door heel het lichaam en verbindt je met de Aarde en de Bron.

Cacoxeniet Vermindert angsten, beklemmingen en bevangenheid, helpt onoplosbare problemen los te laten, bij hoest, verkoudheid, griep, ademinfecties en longontsteking.

Calciet Komt in veel verschillende kleurvarianten voor. Blauw, groen, oranje, rood, geel, wit en doorzichtig. Afhankelijk van de kleur kan het toegepast worden bij diverse chakra's. Het werkt reinigend en activerend. Tegen maagzuur, voor liefdevol handelen, bevordert zelfacceptatie, geeft lichtpunt in ziektekamer, tegen overgevoeligheid, brengt energie van het hoofd naar het hart, normaliseert hartritme.

Calciet blauw Geeft een goed effect bij stotteren, helpt je om jezelf beter te uiten, het zachtblauw geeft rust, neemt energie op en zendt deze in positieve zin terug naar de afzender. Heelt de stem bij heesheid. Maakt tactvol in het uiten. De keelchakra wordt bevorderd waardoor het communiceren beter tot stand komt. Lost pijn op, helpt bij eczeem. Zorgt voor ontspannen sfeer in huis.Geeft oordelingsvermogen en werkt kalmerend. Verbetert de concentratie en het onderscheidingsvermogen. Sterkt de lymfklieren, de slijmhuid, de huid, de dikke darm, het bindweefsel, de botten en de tanden.

Calciet, Geel-Goud Werkt positief op gemoed, geeft zelfvertrouwen, levensmoed, warmte en sterkt het geheugen, steunt bij eenzaamheid en verdriet en helpt emotionele wonden genezen, verdrijft depressieve gedachten en verlicht emotionele stress, reinigt de chakra's, brengt ze in balans en voorziet ze van energie, stimuleert calciumopname in de botten en versterkt skelet en gewrichten, stimuleert bloedstolling en weefselherstel, verlicht darm- en huidziekten. Let op: deze steen is niet geschikt voor mensen die anti-stollings-geneesmiddelen innemen! Calciet, Geel-Groen Maakt inventief. Geeft ruimte voor groei en vernieuwing, verlicht het loslaten van geblokte gevoelens. Geeft openheid en interesse. Helpt om ideeën om te zetten in daden en een nieuwe start te maken. Vermindert ontstekingen. Bevordert het ontgiften. Ondersteunt de genezing van ziekten aan de lever en aan de gal.

Calciet groen Helpt bij loslaten, zorgt voor vernieuwing, goed bij artritis, goed tegen ontstekingen, herstelt het evenwicht en heft blokkades op het geestelijke niveau op. De steen neemt negatieve energieën op en zet deze om in positieve energieën. Helpt om oude vastzittende patronen los te laten, harmoniseert wisselende stemmingen. Goed om beslissingen te nemen in gevoelszaken. Verwijdert starre overtuigingen.

Calciet goud Versterkt het geheugen.

Calciet honing Uitermate geschikt voor elixers en mineraalwater. Versterkt de helende werking van andere calcieten.

Calciet, Optical Bevordert de psychische/emotionele ontwikkeling, maakt sneller en zekerder en denken en doen, stimuleert de stofwisseling en bevordert de groei bij kinderen, versterkt slijmvliezen, huis, darmen, botten en tanden. Calciet, Oranje Geeft warmte, maakt zonnig en positief, tegen eenzaamheid en darmklachten. Brengt de onderste chakra's in balans. Angsten en depressies worden overwonnen. Geeft levensmoed en warmte, helpt bij genezing van lichaam, geest en gevoel. Steunt bij eenzaamheid en verdriet, verdrijft depressieve gedachten, helpt emotionele wonden genezen. Geeft warmte en troost, steen voor in huis. Schenkt zelfvertrouwen, sterkt de eerbied voor zichzelf en het vertrouwen in het eigen kunnen. Bevordert het optimisme, zonder de realiteit te verliezen. Bevordert de genezing van het bindweefsel, de huid en de botten. Helpt bij het weer kunnen genieten van intimiteit.

Calciet rood Verhoogt energie en vitaliteit.

Calciet, Mangano (Rose) Schenkt doorzettingsvermogen en belangstelling. Helpt om daadkrachtig te handelen bij zware opgaven. Geeft bescherming, geborgenheid en zekerheid. Laat verdriet los. Ondersteunt de genezing van ontstekingen. Prikkelt de voedingsstofopname in de darmen, de stofwisseling en de bloedsomloop.

Calciet, Vuur Versterkt moed en overwinning, brengt daadkracht, standvastigheid en een goed humeur, stimuleert idealisme, gemeenschapszin en pragmatisme, verbetert de bloedkwaliteit, stimuleert dunne darm, stofwisseling, bloedsomloop en doorbloeding.

Calciet witte /kleurloze Ideaal voor meditatie en wordt gebruikt bij rituelen.

Carneool / Kornalijn Beschermende steen. Bevordert kracht, energie, seksualiteit, vruchtbaarheid, sensualiteit. Werkt concentratiebevorderend, stimuleert tot actie en ondernemingslust, energiegevend. Steen van moed, bescherming en afwering van negativiteit. Werkt reinigend bij bloedsomloop en verbetert de bloedkwaliteit. Goed voor spijsvertering, tegen oorontstekingen, darmstoornissen, aangezichtspijn, infectie, kramp, bloeding, bloedvergiftiging, reuma, zweren, zenuwpijn, fantoompijn, spierpijn, kalmerend en verwarmend. Bevordert de bloedstolling, tegen krampen, koorts, neiging tot spataderen en ontlast gal en darmen. Werkt uitstekend bij bloedarmoede en maakt in een groot aantal gevallen een einde aan suikerziekte als dit in combinatie is met het dagelijks eten van een stukje ui. Verhoogt de bloeddruk, tegen jaloezie, woede en haat. Rustgevend. Negatieve gedachten worden omgezet in positieve en liefdevolle gedachten. Helpt concentreren, motiveert, stimuleert. Verdrijft lusteloosheid, vergroot lichamelijke energie en persoonlijke kracht. Wekt mededogen op, stimuleert bewustzijn van het hier en nu. Schenkt levensmoed en overwinningskracht. Kalmeert bij nachtmerries en storm. Verdrijft nachtmerries en bevordert positieve dromen. Bevorderd verdraagzaamheid. Brengt daadkracht, moed, standvastigheid en goed humeur. Bevordert het idealisme, het pragmatisme en de gemeenschapszin.

Celestien / Coelestien Tegen celdegeneratie, mentale vermoeidheid, onrust, beïnvloeding stresssituaties, helderheid, harmonie, kalmte. Vertrouwen op de intuïtie en de innerlijke stem. Contact met Engelen leggen tijdens meditatie.

Chalcedoon Sterk helend bij wonden (zowel lichamelijk als geestelijk). Werkt ontspannend, geeft kalmte en rust, gunstig bij meditatie. Goed tegen prikkelbaarheid, agressie, onrust en onzekerheid. Geeft inzicht in levensvragen, goed werkend bij overspannenheid, overgang, emoties, eczeem, acne, moederlijk gevoel, winterhanden en voeten, helpt kinderen bij alleen zijn, geeft troost bij verdriet. Heeft invloed op alle elementen van de ademhalingswegen, stembanden en heesheid, versterkt de milt en de longen. Werkt tegen schildklierproblemen. Geeft extra energie voor een snellere genezing na een operatie. Beschermt tegen beroertes Geeft zelfvertrouwen. Stelpt bloedingen, is zenuwversterkend. Maakt blijmoedig. Tegen depressies, traumata en vergiftigingen, ontstekingen genezen sneller, tegen huidkloven, helpt bij stotteren en hoge bloeddruk en koorts, geeft communicatie, bevordert welsprekendheid en uitdrukkingsvermogen. Ondersteunt luistervaardigheid, begrip en zich tegenover iemand uit te spreken. Bevordert de doorstroming van de lymfklieren, de schildklier, de nieren en de blaas. Ondersteunt de genezing van verkoudheid en allergieën.

Chalcopyriet (Pauwenerts) Een sterk inzichtgevende steen, zowel in je omgeving als in jezelf, helpt de waarheid blootleggen, versterkt je intuïtie en helpt je contact maken met je innerlijke kennis bron, versterkt waarneming en logisch denken zodat inzicht op alle niveau’s (rationeel, intuïtief en spiritueel) bevordert wordt, trekt overvloed en voorspoed aan, bevordert spirituele groei door bepaalde inzichten en kennis aan te boren, helpt om energetische blokkades te doorbreken en bevordert diepe, inzichtgevende meditatie. Fysiek werkt de steen ontgiftigend, ontstekingsremmend en koortsverlagend, heeft een positieve werking op artritis, bronchitis, haargroei, haarvaten, hersenen en infecties.

Charoïet Een steen die werkt op de spirituele dimensies van het bewustzijn. Een droomvervuller, een transformatiesteen die inzicht schenkt en helpt dingen te begrijpen. Geeft daadkracht en vastberadenheid. Bevordert intuïtie, een goede nachtrust zonder nachtmerries en schenkt positieve energie of maakt negatieve energie positief. Helpt dwang en weerstand te overwinnen. Ondersteunt bij het nemen van belangrijke beslissingen en bij een overvloed van werk het overzicht te bewaren.Werkt verlichtend bij hoofdpijn en beschermt bij psychische stoornissen. Schenkt rust aan de zenuwen. Tegen ontkalking en tandbederf, ondersteund zwangerschap, bevorderd borstvoeding, nieren, werkt vochtafdrijvend, menopauze, tegen zwaarlijvigheid, inzicht in jezelf, wilskracht, reinigt geest, meditatiesteen. Werkt bij gewrichtsproblemen, werkt als afweermechanisme tegen ziektes, pijnverminderend en neemt kramp van de spieren weg. De steen stimuleert je spirituele inzichten en helpt bij alle grote veranderingen die dit proces met zich meebrengt. Hij reinigt de aura en opent je hart en kruinchakra zodat je aanhankelijker wordt van de liefde op het allerhoogste niveau.

Chiastoliet (Kruissteen) Geeft identiteit en verandering van de levensopgave, helpt bij het loslaten van angst en schuldgevoel. Bevordert het realiteitsgevoel en nuchterheid. Ondersteunt de genezing van verzuring, reuma en jicht. Heeft een positief effect bij uitputting, zwakte en verlammingsverschijnselen.

Chrysoberyll Zelfbeheersing, discipline, angst, beklemming, stress, nervositeit, hyperactiviteit. concentratie, leervermogen, strategisch denken. Bij zenuwziekten, spreekstoring, stotteren, zintuig. Versterkt lever. Verlicht spanningen in de nekspieren, ontgift het lichaam, eiwitten worden beter opgenomen door het lichaam.

Chrysocolla Helpt bij het genezen van ontstekingen, zenuwkwalen, nervositeit, spanningen, angsten en bouwt innerlijke kracht op. Ook gunstig bij brandwonden en zonnebrand. Verlichten van menstruatieklachten en andere vrouwenkwalen en is gunstig voor zwangerschap en bevalling. Bloeddrukverlagend, tegen gasvorming, buikkramp, ziekte van Kroon, reuma, spit, rugpijn, darmzenuwen, depressies, maagzweer, spijsverteringsproblemen, helpt gevoelens te uiten, goed voor emotionele mensen, geeft vertrouwen. Troostende steen bij schuldgevoelens, angst, woede en haat. De steen is nuttig bij de bestrijding tegen kanker. Bevordert vriendelijkheid en tolerantie Brengt emoties in evenwicht. Gunstige werking bij luchtwegen, keelklachten, astma, schildklier aandoeningen, geeft rust bij stress en stemmingswisselingen, nerveuze dromen en verkoudheid. Helpt met beide benen op de grond te blijven staan. Sterkt de lever. Ondersteunt de genezing van infecties, keelontsteking, littekenweefsel, koorts en kramp.

Chrysopraas Heelt liefdesverdriet, relatieproblemen, jaloezie, hebzucht, egoïsme en afgunst. Voor een rustige nachtrust. Neemt spanningen weg. Gunstig voor hart, bloedsomloop en bloedvaten. Heeft ontgiftende werking. Geneeskrachtig bij vruchtbaarheidsproblemen, problemen met de geslachtsorganen. Geeft positieve energie bij uitputting. Hartkrampen, bloedingen, suikerziekte, onrust, lever en alvleesklier, verhoogt helderheid, geestelijke groei, aanpassingsvermogen. Kalmeert hart en zenuwen, versterkt het denken, bevordert vruchtbaarheid en bevalling, verlicht klachten in het onderlichaam, helpt bij gewrichtsziekten. Goed voor nervositeit, seksuele spanning en vermindert een minderwaardigheidsgevoel. Sterkt de ogen en het verstand, normaliseert de bloeddruk. Geeft hersenen energie, tegen keelpijn, hysterie, neurose, schizofrenie, paranoia, schimmelinfecties zijn goed te behandelen als de chrysopraas met de rookkwarts samen gedragen wordt. Maakt praktisch en evenwichtig.

Chrysotiel Wordt witte asbest genoemd en is de enige soort asbest met een vezelvorm van serpentijn. Dit mineraal was verantwoordelijk voor zo’n 98% van de wereldproductie en komt voor in metamorfe gesteenten (mineralen die onder invloed van druk en temperatuur in het gesteente groeien). Chyastoliet / Chiastoliet / Kruissteen Identiteit, realiseren van het levensdoel, bij angst, schuldgevoel en nuchterheid. Bij verzuring, jicht en reuma. Bij uitputting, zwakte en verlammingsverschijnselen. Beschermsteen bij uitstek. Kalmeert bij nerveusiteit, verminderd angsten, stimuleert melkproductie bij moeders.

Citrien (Natuur) Voor een positieve levensinstelling. Geeft vreugde en kracht en schenkt levensmoed. Enthousiasmeert. Reinigt de aura en stimuleert het denken en spreken, de hersenen en het intellect. Bevordert creativiteit. Geeft veel energie bij vermoeidheid en uitputting. Wilskracht bevorderend en schenkt vitaliteit. Helpt bij examenvrees en faalangst, concentratie, zonnig gemoed, tegen depressies, suikerziekte, werkt positief bij bloedcirculatie, spijsverteringsstoornissen, lichaamsgeuren, tegen zwaarmoedigheid. Ondersteunt bij bedplassen. Geeft zelfvertrouwen. Helpt indrukken te verwerken en te verstaan. Een energiesteen, werkt effectief bij chronische vermoeidheid en schildklier. Sterkt het zenuwgestel, de maag, de mild en de alvleesklier. Stemt neutraal, maakt opgewekt en gedachten helder. Versterkt zelfvertrouwen, goed voor examens. Helpt bij diabetes mellitus, Anorexia Nervosa, ziekte van Basedow. Citroen-Chrysopraas Schenkt levensaanvaarding en openheid. Bevordert vreugde, zelfkritiek, geestigheid en ontwikkeling. Helpt om eenzaamheid en remmingen te overwinnen. Bevordert de ontslakking van het lichaam. Ondersteunt bij de behandeling van spierpijn en verzuring van de spieren door een te hoge inspanning. Citrienkwarts Citrienkwarts helpt je om je zonnevlecht meer kracht en bescherming te bieden, opdat de zonnevlecht fungeert als Poort met de buitenwereld. Geeft de drager zelfvertrouwen en vitaliteit en laat hem/haar het van de zonnige kant zien. Helpt de bloedsuikerspiegel in balans te houden en bevordert de bloedcirculatie, heeft zachtere werking en brengt meer vreugde dan de pure natuurlijke citrien. De kwarts versterkt de werking van de hematiet. Geel staat in verband met de derde chakra (zonnevlechtchakra), die het functioneren van het zenuwstelsel, het spijsverteringstelsel en het immuunsysteem regelt en het vermogen onderscheid te maken tussen dingen. Stress, angst, geluk en tevredenheid zijn allemaal met deze kleur verbonden.

Coelestien (Celestien-Celestiet) Schenkt verlichting en stabiliteit. Geeft ondersteuning bij gevoelens van beperking, beklemming en onmacht. Helpt structuur aan te brengen in het leven, het denken en het werk. Ondersteunt de genezing van chronische verkramping en verharding van botten, weefsel en organen. Geeft kracht, helderheid en begrenzing aan de aura, fungeert als beschermende filter, hetgeen de energetische ontspanning stimuleert, waardoor de capaciteit wordt vergroot om liefde en steun uit de omgeving te ontvangen.

Danburiet Onbaatzuchtigheid, spirituele ontwikkeling. Zelfacceptatie. Onvoorwaardelijke liefde. Loslaten van zijn beperkende overtuigingen. Klachten van hart, bloedsomloop en spijsvertering als de oorzaak van deze klachten geestelijk is. Diamant Maakt de geest helder, schenkt inzicht en vertrouwen. Een gids op weg naar verlichting. Verbindt met het Goddelijke door volmaaktheid, liefde, helderheid en onschuld. Werkt goed bij sufheid, duizeligheid en zuivering van het lichaam en de aura. Bouwt weerstand op en helpt bij chronische en psychische aandoeningen.

Diopsiet Helpt om jezelf geestelijk te erkennen en verstaan. Motiveert om alle kwetsuren lost te laten en iedereen te vergeven die ons in het verleden gekwetst of benadeeld hebben. Daardoor komen ook extreme emotionele stemmingswisselingen die in de achter ons liggende ervaringen gegrond zijn in evenwicht. Brengt harmonie in het lichaam, brengt de hormoonbalans, waterhuishouding, spanning in spier-, en bloedvaten in evenwicht, helpt tegen nierklachten en oude pijnen. De steen geeft levenskracht en vitaliteit.

Dumorturiet Leert het leven lichter te nemen, geeft moed, positief blijven, van het leven genieten, ondersteunt bij angstaanvallen, depressies, nervositeit, stress, epilepsie, darmstoornissen en sterkt de zenuwen. Helpt hospitalisering tegen te gaan. Goed tegen allergieën en chronische kwalen, ondersteund de motoriek van het lichaam, werkt zeer ontgiftend. Ondersteunt de genezing van hoofdpijn, kramp,diarree, misselijkheid en overgeven. Dyerite, Blauwe Versterkt het haar en heeft goede werking bij kwalen verbonden aan gezicht en hoofd. Komt ten goede aan de beenderen en de spier en zacht weefsel. Gebruik samen met Vuursteen om de regeneratie van het weefsel van het lichaam te bevorderen.

Edelopaal Geeft humor, uitgelatenheid, maakt extrovert (aanstekelijk), goede moed bij moeilijke omstandigheden. Stimuleert lymfe, nieren en darmen en verbeterd voedingsopname van de cellen. Ondersteunt genezing. Eilasteen Kunstzinnigheid, gevoelsleven verlevendigen en harmoniseren. Geeft een fijn gevoel voor schoonheid en harmonie, Versterkt de lever, Onevenwichtige celgroei, bij menstruatie klachten.

Eldariet (Nebula steen) zie Jaspis,

Kambamba Epidoot (Unakiet) Goed voor het gevoel, geeft geduld, helpt bij leren, bij zware ziektes, immuunsysteem. Schenkt genezing, versterkt de eigen wil en bevordert de opbouw van een goed leven. Helpt om frustratie, voortvloeiend uit fouten, niet uit de weg te gaan. Brengt lichaam en geest in harmonie. Helpt om dromen te verwezenlijken. Vergroot het prestatievermogen. Versterkt het functioneren van de lever en de gal. Bevordert het vernieuwingsproces en de conditie van het lichaam. Ondersteunt het helingsproces. 

Fantoomkwarts Grenzen en angsten overwinnen, durven en zelfvertrouwen, eigen gedachten - grenzen overwinnen, het onmogelijke durven te denken en te doen, lichaamsgroei en ontwikkeling.

Flint (Vuursteen) Schenkt begrip, bevordert kalmte en berusting. Helpt om te leren communiceren en te luisteren naar anderen. Versterkt het functioneren van de slijmhuid, de longen, de huid en de darmen. Verbetert het ontgiften. Ondersteunt de genezing van obstipatie en diarree. Fluoriet Versterkt het afweersysteem en stimuleert herstel van huidaandoeningen. Goed voor gewrichten. Werkt harmoniserend en brengt evenwicht in het zenuwstelsel. Stimuleert de hersenen, de spiritualiteit, maakt dat illusies doorzien worden. Versterkt paranormale vermogens. Zuiverend in de aura en de omgeving. Trekt energie aan. Werkt bij stofwisselingsproblemen, artritis en concentratieproblemen. Goed voor de tanden en botten, geneest zweren en wonden, goede steen bij verkoudheid en griep, schildklier, nek, schouders en ellebogen, concentratie, studie en examen, verlicht gordelroos en zenuwpijnen. Werkt goed tegen puistjes. Het creatieve denken wordt bevorderd. Verheffing van de geest.

Fluoriet, blauw Geestelijke rust.

Fluoriet, groen Goed tegen infecties, geeft verlichting bij maagkwalen en darmkrampen neutraliseert.

Fluoriet, goudgeel Wijsheid en inzicht.

Fluoriet, Multicolor Schenkt een vrije geest en beweeglijkheid, brengt verandering en emotionele opleving. Bevordert het onderscheidingsvermogen en maakt vindingrijk. Beschermt de aura. Verscherpt de concentratie en het verstand. Vermindert gejaagdheid en geeft energie. Sterkt de huid, de slijmhuid, de zenuwen, de botten en de tanden. Vermindert een droge hoest. Helpt de gewrichten soepel te maken.

Fluoriet, paars Werkt goed tegen puistjes, goede aardingssteen, vergroot het creatief denken, devolutie en spiritualiteit.

Fluoriet, wit Zuiverheid.

Fuchsiet Goed voor immuunsysteem, de huid, de nieren. Weldaad voor het ruggengraat de spieren en skelet. Helpt goed stress en extreme situaties goed te doorleven en beslissingen te nemen. Je hebt het niet meer nodig te presenteren. Laat je zien wat nodig is in het samenleven met andere mensen, positie nieuw creëren. Laat je geestelijk flexibel blijven en lijd je op de juiste weg richting zielsbewustzijn. . Helpt jezelf te zijn, door dat de goed beschermd tegen andere energieën.

Goldflush Algemene geluksteen, kunstmatig gemaakt door Tibetaanse monniken, waarbij zegeningen worden uitgesproken die in de steen doorwerken.

Granaat Overspannenheid, hartritme stoornissen, ontstekingen, bloedarmoede, versterkt hart, futloosheid en vermoeidheid, verzacht pijnen bij artritis en reuma, bevorderd helderziendheid, doorzettingsvermogen. Niet gebruiken bij hoge bloeddruk!!Helpt bij stress, hartruis, bloedarmoede, ziekte van geslachtsorganen. Vergroot de seksuele lust, bevordert de vruchtbaarheid en helpt bij lever en miltkwalen. Geeft zelfvertrouwen en versterkt de wilskracht. Niet geschikt voor driftige mensen! Heeft een zuiverende werking op het hart, longen en het bloed. Geeft positiviteit, diepreikende intuïtie en het vermogen schatten te ontdekken. Tegen besmettingen en ontstekingen. Bevorderd vriendschap, verbetert de potentie, tegen depressie. Geeft energie.

Granaat, Almandin Schenkt daadkracht, versterkt de wilskracht en het doorzettingsvermogen. Helpt om voor jezelf op te komen. Helpt om mogelijkheden en voorstellingen om te zetten in daden. Bevordert creativiteit en flexibiliteit. Verhard emoties. Helpt vermoeidheid te overwinnen. Prikkelt de bloedsomloop, de aanmaak van bloedlichaampjes en de stofwisseling. Bevordert de seksualiteit en de menstruatie.

Granaat, Bruinoranje (Hessoniet Kristal) Is goed voor het arbeidsvermogen, helderziendheid en het seksleven.Tegen depressies, gemoedsziekten, hartklachten, hartritmestoringen, huidaandoeningen, kwaadheid, neerslachtigheid, ontstekingen, overspannenheid. Versterkt het hart, het beeldend voorstellingsvermogen en de goede wil. Geeft doorzettingsvermogen, energie, kracht, hartstochtelijke liefde, moed, onverschrokkenheid, succes, weduwen troost, zelfvertrouwen, wilsvastheid en succes, diepreikende intuïtie en het vermogen om schatten te ontdekken. Beschermt tegen besmettingen en bliksem. Het is de steen van het voorstellingsvermogen, maar kan verstorend werken op gevoelsleven en kan haat opwekkend werken. Neemt trots weg. Algemeen versterkende werking. Werkt als zienersteen (moet dan eventueel afgeremd worden met de roze Botswana agaat), versterkt bij zwakte (ook hier eventueel afremmen met de roze Botswana agaat). De donkerrode agaat geeft een meer verborgen, niet uitbundige, maar diepe hartstochtelijke liefde, welke echter door jaloezie in haat en verbreking kan omslaan.

Granaat, Groene (Tsavoriet) Geeft kracht, doorzettings- en uithoudingsvermogen en vitaliteit. Het bevordert zelfvertrouwen, wilskracht en levensvreugde in crisissituaties. Helpt fysiek om de bloedsomloop te stabiliseren, het immuunsysteem te versterken en de opname van vitaminen en mineralen te bevorderen.

Graniet Graniet bevat hoofdzakelijk kwarts (90%), veldspaat en glimmer.Graniet is een stollingsgesteente dat onder hoge druk in diepe aardlagen is ontstaan. Graniet, Schrift Graniet is een eruptie gesteente. Schrift graniet is een Alkali veldspaat met lange ingegroeide kwartskristallen en hierdoor is een graniet ontstaan wat lijkt op geschreven teksten of verhalen. Afkomstig uit Noorwegen. Girasol Goed voor de maag en dikke darm, de galblaas en lever worden versterkt. Schenkt verlossing en ongebondenheid, lost onrust, ontevredenheid en vurig verlangen op door het blootleggen van verborgen gaven. Maakt bewust van wensen en behoeften. Ondersteunt de genezing van spanning, verharding en ontstekingen van de lymfklieren. Bevordert het gezichtsvermogen.

Git Helpt bij rouwverlichting, absorbeert negatieve energie, stimuleert helderziendheid, wordt gebruikt in genezingsmagie, beschermt zijn drager tegen foute vrienden, zwarte magie en ongevallen. Heeft een uitstekende werking op de luchtwegen, de gewrichten en botten. Bij kies- en kaakpijn en de daaraan verbonden hoofdpijnen. Bij depressie is Git een goede hulp die zijn drager weer levensvreugde schenkt. Goudsobsidiaan Schenkt heling. Helpt om de gevolgen van psychische verwonding te overwinnen. Maakt het mogelijk om ingeworteld pessimisme los te laten. Bespoedigt de heling van wonden, verrekking, kneuzingen en verstuikingen.

Goudsteen, Blauwe Over de werking van deze steen zijn de meningen verdeeld, aangezien deze steen door mensenhanden is vervaardigd. De steen bestaat uit glas met koperinsluitsels. Het koper kan een werking hebben op het menselijk lichaam. Hier kan men bijvoorbeeld denken aan het schenken van warmte en vitaliteit, brengt energie, innerlijke kracht en een positieve kijk op dingen.Steen van wijsheid, leert ons dat wat er ook gebeurt er toch licht in de duisternis zal zijn, geeft extra energie, helpt bij psychosomatische ziekten, voor het overwinnen van ziekten zoals anorexia en boulemie, bij ziekten van de keel zoals amandelontsteking en angina. Deze steen kan veel verlichting en genezing brengen. Goudsteen, Groene Over de werking van deze steen zijn de meningen verdeeld, aangezien deze steen door mensenhanden is vervaardigd. De steen bestaat uit glas met koperinsluitsels. Het koper kan een werking hebben op het menselijk lichaam. Hier kan men bijvoorbeeld denken aan het schenken van warmte en vitaliteit, brengt energie, innerlijke kracht en een positieve kijk op dingen. Magische steen, brengt bescherming en voorspoed. Goudsteen/Monnikengoud (Kunstmatige steen), Bruine Over de werking van deze steen zijn de meningen verdeeld, aangezien deze steen door mensenhanden is vervaardigd. De steen bestaat uit glas met koperinsluitsels. Het koper kan een werking hebben op het menselijk lichaam. Hier kan men bijvoorbeeld denken aan het schenken van warmte en vitaliteit, brengt energie, innerlijke kracht en een positieve kijk op dingen. Steen heeft een zeer goede werking op depressies en zwaarmoedigheid, geeft nieuwe levenskracht. Hij sterkt het hart-, ogen-, de nieren- allergieën en helpt goed bij een hernia. Steen beschermt tegen maagzweren en bacteriële infecties. Helpt bij abnormale menstruatie en bij bloedarmoede. Ondersteunt een vlotte zwangerschap en de aanmaak van melk bij borstvoeding. Goede meditatiesteen, en brengt je verder in contact met je hogere zelf. Grossulaar Botopbouw, osteoporose, lever, bij hepatitis en overactieve gal, bij depressies, angsten en stress, geeft optimisme en zelfwaarde, zeer goed voor meditaties ( hartchakra)

Heleniet (Groene Obsidiaan) Stimuleert de aanmaak van vitamine A en E, helpt bij huidziekten en laat je beter zien in het donker.

Heliotroop Bloedsteen of Heliotroop, zo genoemd vanwege de soms bloedrode vlekken in de steen. Een steen die voor een goede aarding/gronding kan zorgen. Versterkt kracht en het aangaan van stabiele relaties. Heelt bloedziekten, zuivert en versterkt bij bloedarmoede. Versterkt het immuunsysteem. Neutraliseert gifstoffen. Goed voor de lymfe en tegen ontstekingen en infecties. Blaasziekten, darm en maag versterkend, bloedstelpend, aambeien, nieren, nierstenen, maagzweren, neusbloedingen, verzacht liefdesverdriet. Werkt sterk op alle organen onder het middenrif; lever, milt, pancreas. Tegen tandvleesbloedingen en vergemakkelijkt de bevalling.Bevordert zuurstof toename naar hersenen, geeft wijsheid. Werkt goed bij blaasontsteking en bloedvatenvernauwing. Schenkt troost en moed bij tegenslag. Maakt onzelfzuchtig. Versterkt de opmerkingsgave. Heelt wonden en schenkt hulp van een overleden gever. Goed tegen vergif. Maakt onvatbaar. Helpt om de grenzen vast te stellen en de controle te bewaren. Helpt om de eigen dromen te beïnvloeden. Ondersteunt de genezing van ziekten van het hart, ziekten van de bloedvaten, griep, verkoudheid en ophopingen van etter. Hematiet Bloedzuiverend, trekt negativiteit weg, werkt aardend/grondend, schenkt moed, kracht en vertrouwen. Werkt kalmerend, te gebruiken bij slapeloosheid. Werkt koortsverlagend, krampwerend bij gewrichts- en spieraandoeningen en benen en werkt koelend. Verlaagt de bloeddruk, stelpt bloedingen en is gunstig bij bevallingen. Bij bloedarmoede, zweren, tepelpijn, hersenvliesontsteking, ischias, virusinfecties, nieren, goede bloedcirculatie, tegen tandbederf, winterhanden en voeten, laat je aarden en geeft zelfvertrouwen. Helpt bij liefdesverdriet, geeft kracht en steun in moeilijke tijden. Helpt bij spataderen en kuitkramp. Bevordert herstel na een ziekte en ontspant. Geeft kracht en moed. Geeft een rustige slaap met goede dromen. Leg de hematiet aan het voeteneind in bed om kramp te voorkomen. Tegen vermoeidheid, bloeddoorlopen ogen, te snelle pols, nier- en blaasziekten. Goed bij menstruatieklachten, overgangsklachten, tegen te lage bloeddruk. Schenkt overlevingsdrang. Versterkt de eigen wil en brengt verborgen wensen aan het licht. Bevordert de opmerkzaamheid en de moed. Ontlaad negatieve energieën. Bevordert de ijzeropname in het bloed en de vorming van bloedlichaampjes. Stimuleert de klieren, de lever en de gal. Ondersteunt de genezing van eetstoornissen. Hematietkwarts Schenkt vitaliteit. Geeft kracht, bezieling, aanmoediging. Bevordert moed en geestdrift. Helpt om de eigen kracht bij geestelijke of lichamelijke inspanning op de juiste manier in te delen. Bevordert de aanmaak van rode bloedlichaampjes. Stabiliseert de bloedsomloop. Versterkt de spieren, de zenuwen en de hersenen. Hemimorfiet Goed tegen huidklachten, geeft je een rustig gemoed, goed voor onrustige benen. Trekt geluk aan en beschermt tegen negativiteit. Heeft de engelachtige energie van een evenwichtig hartchakra. Goede steen voor als u moeite hebt beslissingen te nemen. Versterkt het zelfrespect. Lost oude emoties/gevoelens op die vast zitten. Zorgt dat alles weer gaat stromen. Te gebruiken in periodes van onzekerheid, brengt dan kalmte en vrede, zorgt dat we onszelf accepteren zoals we zijn. Geeft weer hoop en vertrouwen. Op het lichamelijke vlak helpt de Hemimorfiet bij hartklachten, wratten, zonnebrand, verbrandingen in het algemeen en ter genezing van wonden. Herkimer Diamant (Bergkristal) Zender van wit licht, geeft helderheid van visie, stimuleert genezing op alle niveaus helderheid tijdens de droomstaat. Verwijdert stress en spanning uit je lichaam en verlicht slapeloosheid en geeft je nieuwe energie, versterkt lichamelijke afweer en ontgift het lichaam. Hessoniet Kristal zie Bruinoranje Granaat Hiddeniet ( groene Kunziet ) Goed tegen pijn, helpt tegen depressies, geeft troost en steun. Negatieve emoties worden verminderd. Howliet Zeer goed tegen slapeloosheid, goed voor tanden en botten, kalmerend, sterkt het geheugen.Voorkomt tandbederf en botontkalking, kan bepaalde angsten en twijfels oplossen, brengt kennis en evenwicht op een hoger niveau, werkt positief en kan soms helpen te vermageren. I Infiniet Infiniet : de penicilline van de minerale wereld ! Infiniet is een handelsnaam voor een variatie van Groene Serpentijn (mix van Serpentijn en Chrysotiel) en wordt gevonden (herontdekt) in Zuid-Afrika. De energie is superieur en de steen is bekend als dè genezerssteen. Het verhoogt de energie van Reiki en andere energetische healingmethodes. Activeert Kundalini energie. Versterkt en geeft energie van de basis chakra tot de hartchakra. Infiniet is een krachtig aarde element, die de energie vernieuwt en herenigt met de aarde zelf. Gebruik een klein stukje Infiniet als Beschermingsteen, een groter stuk (of meerdere kleinere stukjes) voor naast of onder het kussen voor rustgevende slaap en gebruik de extra grote stukken als massagehulpmiddelen. De unieke energie van Infiniet werkt op alle niveaus van het lichaam. Het bevordert het fysieke, emotionele en geestelijke helen en is een uitstekend hulpmiddel voor het helen van verlies, scheiding en verraad. Het is een heilzame beschermende steen. Helpt ook verbinding te maken met het Engelen Rijk. Het is bijzonder nuttig voor genezers, atleten, chronische pijnlijders, en anderen die behoefte hebben aan helende energieën. Infiniet is een geruststellende en kalmerende steen. Het kan worden gebruikt om pijn te verwijderen uit allerlei gebieden. Infiniet moet regelmatig worden gereinigd. Hoewel beide kleuren even waardevol zijn, verkiezen sommige mensen de lichtere kleuren en anderen de donkerdere om mee te werken. Dit is persoonsgebonden. Het werkt uitstekend voor de behandeling van verbindingen, spieren, bindweefsel en bij pijnbestrijding. Het wordt een wonderbaarlijk werkende steen genoemd. Hoewel het een saaie afwerking heeft, zelfs wanneer het getrommeld is, heeft het een zijdeachtige welsprekende oppervlakte.Verwijdert negatieve energie van emotionele en geestelijke aard. Het is een zachte en lieflijke steen, met engelachtige energie en slaagt vaak daar, waar andere krachtige stenen hebben gefaald om door een lastige energieblokkade heen te breken. Massage en Reiki therapeuten hebben ontdekt dat cliënten met behulp van Infiniet een diepere staat van ontspanning en meditatie bereiken. Het helpt bij chronische vermoeidheid en bij weefselregeneratie. Geeft directe pijnverlichting en snelle genezing bij huiduitslag (uit eigen ervaring!). De werking met Sugiliet in onvoorstelbaar, vooral voor lichamelijke klachten. Infiniet heeft oneindig veel mogelijkheden en wordt daarom ook wel de penicilline van de minerale wereld genoemd. Ioliet Sterkt de intuïtie, visioenen en dromen, wordt gebruikt bij genezingen en voorspellingen. Goed bij meditaties en versterken van paranormale vermogens. Werkt ontgiftend op het lichaam en reinigend in de aura. Helpt bij ontgiften van verslavingen. Goed bij brandend maagzuur, bloeddruk verlagend, goed tegen vochtophoping. Verminderd het percentage vet dat in het lichaam aanwezig is. De lever wordt ontgiftigd bij gebruik van alcohol. Heeft een gunstige werking bij koorts. J Jade Werkt genezend bij hartproblemen. Verdiept de ademhaling. Bevordert emotionele gevoelens als medeleven en warmte. Werkt gunstig bij relaties. Geeft inzicht in anderen. Zorgt voor evenwicht, gunstig voor het zenuwstelsel en de lever. Goed voor spijsvertering, maagzuur, ontstekingen, geslachtsorganen, gal, beschermt tegen ongeluk, laatste zwangerschapsmaanden, versterkt de maag, tegen knieaandoeningen. Zuivert het bloed. Helpt onpasselijkheid bij zwangerschap. Geeft het hart rust. Evenwichtscheppend en kalmerend. Goed voor blaas en ogen. De jade geeft u bescherming tijdens uw zwangerschap. Zeer goede reiniger voor de nieren. Bij reuma heeft de jade een positief effect. Steen der 5 hoofddeugden: bevordert rechtvaardigheid, wijsheid (door de diepere inzichten die het geeft, ook in dromen), moed, liefdadigheid en bescheidenheid. Geeft kinderzegen, versterkt afweerkrachten. Helpt een evenwicht te vinden tussen het nemen van rust en actief bezig zijn. Bevordert een speelse zelfontwikkeling. Reguleert de zenuwen.Helpt evenwicht te brengen in de waterhuishouding en de opname van mineralen in het lichaam. Ondersteunt het overwinnen van bedplassen en de genezing van reuma. Jade, Lemurian Lemurian Jade is een metafysische naam gegeven door de mix van Zwarte Jade met Pyriet vlekken, Kwarts en andere mineralen en wordt gevonden in Peru. Heeft zeer krachtige helende energieën. Kalmeert het hartcentrum en versterkt het hart en het immuunsysteem. Zeer geschikt om te dragen bij herstel van griep of ziekte. Ter ondersteuning bij kanker of aids. Goede steen voor wie een hard en zwaar leven hebben gehad en voor wie in het verleden zijn misbruikt. Geeft zowel moed als sterkte. Helpt ons overvloed te herkennen en bevordert tegelijkertijd dankbaarheid. Leert ons waarderen wat we hebben en niet te kijken naar wat we niet hebben. Kan ons helpen om het volgende niveau van geestelijke evolutie te bereiken. Is Steen van Goddelijke Vrouwelijkheid en is bekwaam om deze macht in zowel mannen als vrouwen op te wekken. Met deze steen kunnen we reizen naar ‘de bron van alles’. Richt je hoger bewustzijn op de ritmen van de aarde. Vergemakkelijkt het contact maken met de aarde en maakt het mogelijk om oude energieën van de aarde die opgeslagen zijn binnen rotsen en stenen te openen en te waarderen. Door met deze stenen te werken leren we oude culturen te waarderen en mensen terug te brengen om te leven in balans met de natuur. Brengt je dichter bij de mensen die voorbestemd zijn om te ontmoeten op je levenspad. Het geeft ons de macht van manifestatie van innerlijke duidelijkheid. Jade, Nefriet Bij nierziekten, sterkt de blaas, tegen bedplassen, (samen met bergkristal/toermalijn), bloeddruk verlagend, brengt rust. Schenkt evenwicht op spiritueel gebied, helpt een evenwicht te vinden tussen het nemen van rust en actief bezig zijn. Bevordert een speelse zelfontwikkeling. Reguleert de zenuwen en de nieren. Helpt evenwicht te brengen in de waterhuishouding en de opname van mineralen in het lichaam. Ondersteunt het overwinnen van bedplassen en de genezing van reuma. Jaspis Is in vele kleuren bekend maar de meest bekende is de rode jaspis. Brengt evenwicht en werkt harmoniserend. Goed voor het immuunsysteem en energetisch bij herstel. Helpt bij aarden/gronden. Biedt bescherming. Heilige en beschermende steen. Tegen zwangerschapsbraken, maagpijn,epilepsie galaandoeningen, nierziekten, leverinfecties. Verlicht de bevalling, blaasaandoeningen, maag- lever- en nierkwalen en werkt uitstekend tegen galstenen. Beschermt tegen beroertes, het boze oog en is bekend als gelukssteen. Maakt onbaatzuchtig. Helpt bij Anorexia nervosa. Ontwikkelt en herstelt de reukzin. Tegen buikkrampen, versterkt de wil en tegen seksuele angsten. Jaspis, Bont Schenkt scheppingskracht op spiritueel gebied, prikkelt een goed contact met de ziel. Helpt ideeën om te zetten in daadkracht. Prikkelt de ontgifting en het immuunsysteem. Bevordert de aanmaak van botweefsel. Jaspis, Breccie Verlicht de bevalling, ontwikkelt het reukvermogen, tegen misselijkheid, helpt bij blaasziekten, maag- lever- en nierkwalen. Schenkt compromis op spiritueel gebied, helpt om na nederlagen het hoofd omhoog te houden. Maakt conflicten minder heftig, waardoor de ontstane schade makkelijk weer goed te maken is. Geeft levendigheid. Maakt vitaal en beweeglijk. Prikkelt het functioneren van de bloedsomloop, de doorbloeding en de heling van het lichaam. Is een actieve aardende steen. Jaspis, cappuccino Schenkt prestatievermogen op spiritueel gebied, geeft standvastigheid en bevordert de innerlijke rust. Helpt om meer werk af te leveren door de krachten goed te gebruiken. Versterkt het functioneren van de maag, de darmen en het immuunsysteem. Bevordert de ontslakking van het lichaam en de stoelgang. Jaspis, Dalmatiër Werkt activerend en stimulerend op het zenuwstelsel, positieve werking op de geslachtsorganen, maagpijn, wilszwakte en zwangerschapsbraken, bij gal- en blaasaandoeningen, bij blaas- en nierziekten. Het is een mineraal dat inspireert tot nieuwe ideeën. Schenkt reflectie op spiritueel gebied, prikkelt het voornemen goed door te denken en bedachtzaam te handelen en prikkelt de zenuwen en het reactievermogen. Heft blokkades op en de daarbij vaak voorkomende angsten. Laat ons bewuster in het leven staan en zet aan tot spirituele bezinning, vermindert jaloezie. Heelt depressiviteit en brengt menselijke schuldgevoelens terug naar normale proporties. Brengt het respect voor de mens in zijn wezen terug. Jaspis, Elfenbeen (Beige Jaspis) Schenkt reiniging op spiritueel gebied, bevordert duurzame en gelijkmatige kracht. Helpt om extremen te vermijden. Ondersteunt bij het loslaten van vreemde invloeden. Ondersteunt bij zware ontslakking en de reiniging van het bindweefsel. Ondersteunt de behandeling van allergieën en huidproblemen. Jaspis, Geel Maakt redelijk, helpt bij emotionele problemen. Helpt individueler te worden, een sterke eigenwaarde te krijgen, beter voor jezelf opkomen en makkelijker contact maken met anderen. Helpt verbitterde mensen zich weer te openen. Schenkt uithoudingsvermogen op spiritueel gebied, bevordert het uithoudingsvermogen en de standvastigheid. Helpt ervaringen te verwerken en frustrerende belevenissen te accepteren. Helpt het immuunsysteem op te bouwen. Bevordert de spijsvertering. Versterkt en verstrakt het bindweefsel. Jaspis, Groen Brengt de lichaamsritmen weer in overeenstemming met de ritmen van de aarde na een verstoring van de natuurlijke stroming; verbinding met de ongetemde vrouw; herstelt aardse sensualiteit en gezonde seksualiteit. Jaspis met Hematiet (IJzerjaspis) Versterkt de geestelijke conditie, verbetert de conditie ondanks sterke belasting, helpt om de eigen ideeën bekwaam en voortvarend om te zetten in daden en door te zetten, verbetert de ijzeropname en de vorming van rode bloedlichaampjes, stimuleert de bloedsomloop en de doorbloeding. Jaspis, Kambamba (Eldariet of Nevelsteen) Steen der liefde, beschermt de innerlijke vrede. Werkt op het hartchakra en het basischakra en brengt emotionele stabiliteit. Versterkt besef van eigenwaarde en geeft zelfvertrouwen en (zelf)tevredenheid, geeft energie en levenskracht, biedt bescherming, tegen twijfels en zorgen, verbetert de functie van de huid, zweetklieren en lichaamsvloeistoffen, geeft een veilig gevoel en helpt met het oplossen van angsten en het loslaten van oude gedachtepatronen. Op spiritueel gebied helpt hij je herinneren dat je deel uitmaakt van een groter geheel. Hij kan helpen je dromen te verhelderen en ze makkelijker te helpen herinneren. Geschikt voor (zelf)heling, is ultieme sjamanensteen. Jaspis, Landschap Schenkt doorzettingsvermogen op spiritueel gebied, geeft daadkracht bij aanhoudende geestelijke belasting. Helpt om bij een misstap onverstoorbaar een nieuwe poging te wagen. Bevordert de spijsvertering, het immuunsysteem en de reiniging van het bindweefsel. Ondersteunt de behandeling van allergieën en hooikoorts. Jaspis, Luipaard Activeert de creativiteit en stimuleert veelzijdigheid. Het mineraal sterkt de lichamelijke weerstand. Ook wel de bonte hond onder de jaspissen genoemd. Schenkt bevestiging op spiritueel gebied, versterkt de huidige toestand zonder verandering. Ondersteunt de genezing van huidziekten en littekens. Jaspis, Oceaan Schenkt vernieuwing op spiritueel gebied, bevordert een gevoel van positiviteit, belastbaarheid, kalmte. Bevordert een rustige slaap. Ondersteunt om conflicten op te lossen. Bevordert de spijsvertering, de temperatuurregeling van het lichaam, de celvernieuwing en de ontgifting. Ondersteunt de genezing van een verkoudheid, cysten en een verkeerde celgroei ven het lichaam. Jaspis, Peace Stone (Lotus Jaspis) Is in vele kleuren bekend maar de meest bekende is de rode jaspis. Brengt evenwicht en werkt harmoniserend. Goed voor het immuunsysteem en energetisch bij herstel. Helpt bij aarden/gronden. Biedt bescherming. Heilige en beschermende steen. Tegen zwangerschapsbraken, maagpijn,epilepsie galaandoeningen, nierziekten, leverinfecties. Verlicht de bevalling, blaasaandoeningen, maag- lever- en nierkwalen en werkt uitstekend tegen galstenen. Beschermt tegen beroertes, het boze oog en is bekend als gelukssteen. Maakt onbaatzuchtig. Helpt bij Anorexia nervosa. Ontwikkelt en herstelt de reukzin. Tegen buikkrampen, versterkt de wil en tegen seksuele angsten. Jaspis, Picasso Staat voor creativiteit en levensgenieten. Jaspis, Rood Schenk wilskracht op spiritueel gebied, maakt moedig en dynamisch. Bevordert de energie en de daadkracht. Geeft dapperheid voor het voltooien van onaangename opgaven. Bevordert de aarding. Ondersteunt bij zwangerschapsbraken, maag -en leverkwalen, beroerte, epilepsie en nier - en blaasontstekingen. Prikkelt de bloedsomloop. Jaspis, Rood-Bruin Schenk wilskracht op spiritueel gebied, maakt moedig en dynamisch. Bevordert de energie en de daadkracht. Geeft dapperheid voor het voltooien van onaangename opgaven. Bevordert de aarding. Ondersteunt bij zwangerschapsbraken, maag -en leverkwalen, beroerte, epilepsie en nier - en blaasontstekingen. Prikkelt de bloedsomloop. Jaspis, Rood (Silex) Schenk wilskracht op spiritueel gebied, maakt moedig en dynamisch. Bevordert de energie en de daadkracht. Geeft dapperheid voor het voltooien van onaangename opgaven. Bevordert de aarding. Ondersteunt bij zwangerschapsbraken, maag -en leverkwalen, beroerte, epilepsie en nier - en blaasontstekingen. Prikkelt de bloedsomloop. Jaspis, Slangen (Fossiel) Schenkt bezinning en productiviteit op spiritueel gebied, helpt om behoedzaam met anderen in contact te treden of afstand te bewaren. Bevordert het vermogen om levenservaringen te verwerken. Prikkelt het functioneren van de maag, de alvleesklier, de darmen, de spijsvertering en de stoelgang. Jaspis, Tortilia (Fossiel) Schenk terugtocht op spiritueel gebied, helpt om schuldgevoelens te overwinnen. Geeft de prikkel om zich te bezinnen op de eigen wensen, bezieling en plannen. Bevordert de ontslakking en de stoelgang. Verhoogt de weerstand tegen vervuiling, gif en bestraling. Jaspis, Vogesiet (rose Dendriet Jaspis) zie Jaspis Jaspis, Zebra De grilligheid van de tekening is goed om rechtlijnigheid en starheid te doorbreken van ons dagelijks bestaan. Schenkt zelfbevrijding op spiritueel gebied, helpt om zich tegen onderdrukking te weren. Vermindert standvastige ontevredenheid. Helpt om afstand te overwinnen. Bevordert de ontslakking en de stoelgang. Ondersteunt de behandeling van allergieën. Bevordert het functioneren van de mild, de nieren, de darmen, het weefsel en de huid. Jet Een verstarde organische materie, lijkt op steenkool maar wordt gebruikt als een helende steen. De energieën zijn Bescherming, Reiniging, Macht en het Helen. De Jet wordt elektrisch geladen wanneer gewreven wordt met hout of zijde. Het haalt negatieve energie te voorschijn en vermindert onredelijke vrees. De Jet bevordert de controle over het leven. Het brengt stemmingsschommeling in evenwicht en vermindert depressie, brengt stabiliteit en balans. Het reinigt de basis chakra en bevordert de stijging van de Kundalini kracht. Stabiliseert financiën en beschermt tijdens bedrijfsachtervolgingen. Helpt om opgeslagen pijn en opgesloten gevoelens te verminderen. Het behandelt migraine, epilepsie en griep. Het vermindert aangeboren en lymfatische zwellingen en heelt maagpijn. Het reinigt de lever en de nieren. Het werd traditioneel gebruikt voor menstruele krampen.Verhoogt moed. K Katteoog Geeft geluk en voorspoed, geeft beter zicht in het donker, rustgevend. Een goede steen voor mensen die moeite hebben met aarden. Vergroot de concentratie en het geheugen en is daarom goed wanneer je proefwerken of examen moet doen. Kiezelsteen Heeft een reinigende werking en helpt tegen onder meer ontkalking, een te hoge bloeddruk, cholesterol, artrose en gewrichtsproblemen. Het kan zelfs zelfvertrouwen geven. Koraal, Rood (Bloedkoraal) Wordt het meest gebruikt in de Edelstenen Therapie. Deze 'steen' heeft een beschermende werking tegen negatieve energieën van buitenaf, in het bijzonder tijdens de zwangerschap. Stimuleert de bloedsomloop, is bloedstelpend en voorkomt bloedarmoede. Bewerkstelligt harmonie vanuit de basischakra, is rustgevend en brengt de emoties in balans. Veel depressieve mensen vinden dan ook baat bij Koraal. Bevordert op spiritueel niveau erotische impulsen. De steen is gevoelig voor zuren en warm water, kan daardoor verbleken, dus altijd afdoen tijdens het douchen. Koper, Nuggets Schenkt schoonheid. Bevordert het ontdekken van harmonie, gerechtigheid en de liefde van alles wat leeft. Maakt creatief. Bevordert de werking van de lever en het gehoor. Bevordert de vruchtbaarheid. Ondersteunt de behandeling van menstruatieklachten en pijn. Korund Tegen futloosheid, bij maagontsteking (gastritis), problemen in de mond, onbeheerstheid, tetanus, transpiratie, verlammingen, versterkt de slijmvliezen. Kunziet Steen voor liefde, mededogen, Goddelijke liefde, vrede. Biedt troost en stimuleert het uiten van gevoelens en emoties. Stimuleert ook onbaatzuchtigheid, vergeving en beschermt tegen negatieve energie. Versterkt de intuïtie en veiligheidsgevoelens. Goed tegen paniekaanvallen, angst, stress en spanningen alsmede longziekten en problemen met de bloedsomloop, ischias en hormonale problemen. Werkt gunstig bij verslavingen, spanningspijnen en eetstoornissen. Epilepsie, evenwichtsstoornissen, hysterie, evenwicht geest en hart, jalousie, leert kinderen zich aan te passen, helpt onaangename verplichtingen te voldoen. Versterkt de hartspier, zeer goed tegen depressies. Kruissteen (Chyastoliet / Chiastoliet) Geeft identiteit en verandering van de levensopgave. Helpt bij het loslaten van angst en schuldgevoel. Bevordert het realiteitsgevoel en nuchterheid. Ondersteunt de genezing van verzuring, reuma en jicht. Heeft een positief effect bij uitputting, zwakte en verlammingsverschijnselen. Kryptoniet Verzonnen steen. Ontneemt stripfiguur Superman zijn krachten. Kyaniet / Dysthen Identiteit, levensopdracht volbrengen, in extreme situaties blijven functioneren. Logisch rationeel denken, vastberadenheid, heesheid en keelproblemen, fijne motoriek. Kwarts Blauw Helderblauwe kleuren verbinden ons met grenzeloze vrijheid en avontuur. Helderblauw opent onze horizon en verbindt onze ziel met de oneindigheid van het luchtruim. Drang naar daden en reislust worden in ons gewekt door helderblauwe kleuren. De kleur blauw staat voor hoop, rust verdieping. Werkt verkoelend, koorts verdrijvend en kan helpen bij ziekten aan de longen en bronchiën, speciaal bij ontstekingen. Brengt luchtigheid en gelatenheid. Vermindert angsten en brengt de geest tot rust. Heeft een genezende werking op de organen in het bovenlichaam. Helpt bij chronische spanningen. Verzacht pijnen en chronische krampen. Heeft een zachte werking op het zenuwstelsel, welke zich voortzet in de organen. Werkt bloedzuiverend en sterkt het immuunsysteem. Geeft gemak en kalmte, helpt noodzakelijke voornemens in stilte uit te voeren en consequent aan te gaan, en ondersteunt een logische denkwijze. Kwarts Groen Zorgen voor meer liefdesenergie.Brengt harmonie en werkt tegen groeipijnen en huidaandoeningen zoals eczeem en jeuk. Bevordert de groei, zowel geestelijk als lichamelijk Groen is de kleur van de hoop en van vernieuwing. Groen benadrukt de start van iets en helpt ook om veranderingen door te voeren. De lente met al haar groen wekt ieder levend wezen uit de winterslaap. Groen schenkt genezing en innerlijke vrede. Groen bevordert rust en symboliseert verbondenheid met de natuur. Goede wensen, sympathie en medeleven worden vaak met bloemen en planten tot uitdrukking gebracht. Kwarts, Gele Brengt evenwicht tussen de emotionele niveaus van de zonnevlecht en sterkt het zelfvertrouwen, de intuïtie en de gemeenschapszin. Het derde oog van onze hoogste chakra wordt gestimuleerd. Lavendelkwarts Tegen stress en overspannenheid. Kwarts Aubergine ( Roze) Roze is de kleur van de zachtheid en wekt de sensuele bevindingen van de liefde en de liefkozendheid in ons op. Roze maakt ons sensueel en ontvankelijk voor de schoonheid en harmonie om ons heen en helpt ons opgenomen schoonheid en levensgeluk in de vorm van meer charme te uiten. Kwarts, Peach De oranje kleur heeft een positieve werking op het 2de chakra. Bevordert een opgewekte, ontspannen stemming, spoort aan dromen te verwezenlijken en bevordert een ontspannen levendigheid, bevordert de bloedaanmaak, verbetert de doorbloeding van gevoelloze plekken en verwarmt en activeert deze, versterkt de lever en de zintuigen. Kwarts, Sneeuw- Voorkomt alle vormen van reisziekte, zoals wagenziekte, lucht en zeeziekte, regelt de stofwisseling en is goed voor de longen, darmen, huid en zenuwen. Tevens versterkt en ontwikkeld het de innerlijke kracht. Kwarts Wit / Ivoor / Melk Witte kleuren symboliseren welbehagen, eerlijkheid, onsterfelijkheid, reinheid en volkomenheid. Versterkt en houdt schoon, goed voor zogvorming. Werkt tegen rugpijn. Kalmeert onrustgevoelens. Tegen hoge bloeddruk, menstruatiepijnen, overgangsklachten, wagen-, lucht- en zeeziekte. Geeft een goede balans en bevordert helder denken.Werkt op de vetstoffen en vetweefsels die de organen beschermen en het lichaam isoleren. Het heeft daarom een gunstige werking op de vetstoffen in het bloed. Het is goed voor mensen die last hebben van een te hoog cholesterol gehalte, last hebben van aderverkalking (wat eigenlijk vetafzetting is aan de binnenkant van de aders) en daarmee het risico lopen op een hart infarct. Het is ook genezend voor mensen die bijvoorbeeld en te hoge stofwisseling hebben en te snel verbranden. Helpt de juiste fysieke balans te vinden die goed voor je is. L Labradoriet Zeer energetische steen die veel op de aura inwerkt. Energie gevend, zuiverend, kalmerend en vreugde gevend. Zorgt voor een gezonde verwerking, zelfvertrouwen en kracht. Geeft inzichten in spirituele bewustwording. Ondersteunt de genezing bij botontkalking, osteoporose, reuma, jicht, gevoeligheid voor kou, groeistoornissen, opvliegers, overspannenheid, menopauze, amulet tegen negativiteit, geeft realistische kijk op het leven. Stimuleert de organen die bij de meeste van ons nog slapende zijn. Onder andere ons derde oog. Goed voor gepeste kinderen en helpt een drugs- en alcohol verslaving te overwinnen. Geeft realiteitszin en inspiratie, heelt na ziekte, beschermt tegen invloeden van buitenaf, auraheler en afsluiter. Beschermt de aura. Goed voor gevoelige mensen. Geeft rust. Voorkomt beroerte. Bevordert de intuïtie, het gevoel en paranormale gaven. Bevordert het herinneringsvermogen en helpt illusies te herkennen. Goede helper bij meditaties. Verlaagt de bloeddruk. Lapis Lazuli (Lazuursteen / Lazuriet) Verhoogt de afstemming en intuïtie. Bevordert communicatie en geeft inzichten. Brengt visioenen en inzicht in dromen. Werkt helend bij ontstekingen en op het immuunsysteem. Is goed voor de schildklier, hals, stembanden, keel, borst en longen. Maakt het uitspreken van emoties en gevoelens makkelijker en werkt positief in oprechtheid, vertrouwen en standvastigheid. Geeft bescherming en brengt ontspanning. Werkt tegen melancholie en epilepsie. Vriendschapssteen, tegen slapeloosheid, nachtmerries, overspannenheid, examenvrees en angst, depressies, geeft mensenkennis, tegen onrust, ontstekingen, versterkt intuïtie, naastenliefde en zelfvertrouwen.Helpt de keelstreek: bronchitis, amandelen etc. Werkt verder tegen allergie, nagelbijten, roos, haaruitval, eczeem, menstruatieklachten, wratten en koorts. Verlaagt de bloeddruk Verhoogt zuurstof in het bloed. Een vriendensteen. Stilt pijn, versterkt de liefde. Tegen epilepsie, nervositeit en beroerte. Goed voor de ogen, verzacht het gevoelsleven, goed voor de maag.Maakt opgewekt, werkt bij hartklachten en hartkloppingen. Schenkt waarheid. Bevordert eerlijkheid, waardigheid, zelfvertrouwen, contact en vriendschap. Helpt om de waarheid te zeggen en aan te nemen. Heeft een positieve werking op het hart en de milt. Lapis Lazuli met Calciet Vergroot de eigen verantwoordelijkheid, bevordert de authenticiteit en helpt controle over het eigen leven te krijgen, bevordert onderscheidingsvermogen en intelligentie, helpt om zichzelf te uiten, werkt koorts- en bloeddrukverlagend en vertraagt de menstruatiecyclus. Larimar Steen van Atlantis. Brengt geestelijke rust en inzichten. Meditatiesteen. Bevordert de genezing van de keel. Lost energieblokkades op, brengt balans in de yin yang energie, schenkt liefde, vrede en opent het hart. Activeren van de zelfgenezende krachten: tegen gewrichtsontstekingen en ophopingen in aders en slagaders, stimulering van de hersenen, leg de steen regelmatig op uw hoofd. Tegen spierverhardingen, ischias en spit in de rug, reuma en allergie voor huisstof, versterking en groei stoornissen bij kinderen , ondersteunt de genezing van botbreuken , beenbreuken en groeistoornissen, de steen wordt direct op de pijnlijke plek geplakt, ook op het gips, kinderen in de groeifase profiteren extra van de Larimar energie. Tegen energieblokkades, vooral in de borststreek, de keel en het hoofd. Larimar opleggen is altijd succesvol. Masseer met de steen uw aura en leg hem op alle chakra's. Angst, leed en onderdanigheid kunnen oplossen, dramatische levensveranderingen verliezen hun betekenis, het is de steen bij uitstek om door veranderingen heen te helpen. Bevorderd de wilskracht, maakt u zelfverzekerder en geeft innerlijke rust, versterkt de botten. Schenkt openheid. Bevordert de zelfontwikkeling, inspiratie en creativiteit. Beschermt tegen negatieve energieën. Helpt de geestelijke groei en de mogelijkheid tot waarneming. Prikkelt de zelfheling van het lichaam. Larvikiet (Blue Pearl) Versterkt inschatting/beoordeling en directheid, vermindert gevoelsopwellingen, maakt nuchter en neutraal, helpt om gecompliceerde zaken te doorzien en op te lossen, werkt ontslakkend op het weefsel, kalmeert de zenuwen, werkt verkoelend en bloeddrukverlagend. Lava Heeft een ontspannende en ontgiftende helende werking. Lepidoliet Kalmeert de geest. Werkt goed bij meditatie, slaapstoornissen, zenuwpijnen, stijve spieren en gewrichten door spanningen. Maakt gedachten helder en geeft betere concentratie. Geeft moed om uit oude patronen te stappen. Werkt energetisch helend bij energieblokkades. Goed voor het zelfvertrouwen en geestelijk evenwicht. Verlicht epilepsie en de ziekte van Alzheimer, ontgift het lichaam. M Maansteen, Grijs Schenkt intuïtie. Reinigt chakra’s van negatieve energieën. Maakt gevoelig. Bevordert de drang om zich te nestelen, impulsiviteit, openheid, innerlijke rust en geestelijke reiniging. Brengt de hormoonhuishouding in evenwicht. Ondersteunt bij menstruatiestoornissen, de overgang, zwanger worden. Versterkt het immuunsysteem. Ondersteunt de genezing van ziekten aan de schildklier en de lymfklieren Maansteen, Licht Schenkt fijngevoeligheid. Bevordert de vaardigheid om met het gevoel om te gaan, slaap en de droomherinnering. Verbetert de waakzaamheid en het waarnemingsvermogen. Verbetert het lichamelijke gevoel. Goed voor vruchtbaarheid, hormonale problemen (PMS ), lymfe ontwikkelingsprocessen, versterkt vrouwelijkheid, intuïtie, spirituele vermogens, helpt bij antibacteriële steriele ontsteking, verstoppingen, maagzuur, vochtophoping in de benen, groeistoornis bij kind lichaam geest, emoties, geboorte, menstruatie klachten . Maansteen, Multicolor Schenkt intuïtie. Reinigt chakra’s van negatieve energieën. Maakt gevoelig. Bevordert de drang om zich te nestelen, impulsiviteit, openheid, innerlijke rust en geestelijke reiniging. Brengt de hormoonhuishouding in evenwicht. Ondersteunt bij menstruatiestoornissen, de overgang, zwanger worden. Versterkt het immuunsysteem. Ondersteunt de genezing van ziekten aan de schildklier en de lymfklieren. Maansteen (Seleniet) Bevordert zwangerschap. Werkt goed bij menstruatiestoornissen. Is verzachtend, helend. Brengt hormonen in balans. Schenkt helderheid en inzicht. Kalmeert. Voor helderheid van geest, behoud voor waterzucht, beschermt reizigers, ondernemingslust, fybromyalgie, reuma, emotioneel evenwicht. Helpt bij maagklachten, futloosheid, verstopping. Versterkt het voortplantingsmechanisme in de onderbuik en werkt daarmee uitstekend tegen onvruchtbaarheid vooral wanneer de oorzaak een verstoorde hormoonhuishouding of gespannenheid is, de steen kan gedragen blijven de 2de maand zwangerschap. Neemt spanningen weg bij stress, onrust en angst. Goed voor korte termijn geheugen en maag. Tegen maagzuur, bevordert tevredenheid, verzacht het gevoelsleven. Geeft een helder leerhoofd, geeft inspiratie in de liefde. Bij overgangsklachten, levenslust, geheugen, verzacht gevoelsleven, bevorderd tevredenheid. Tegen nachtmerries. Maansteen Regenboog Maagklachten, menstruatieklachten, onvruchtbaarheid, stress, korte termijn geheugen. Schenkt fijngevoeligheid. Bevordert de vaardigheid om met het gevoel om te gaan, slaap en de droomherinnering. Verbetert de waakzaamheid en het waarnemingsvermogen. Verbetert het lichamelijke gevoel. Brengt de hormooncyclus van vrouwen in evenwicht. Maansteen, Zalm-Bruin Schenkt intuïtie. Reinigt chakra’s van negatieve energieën. Maakt gevoelig. Bevordert de drang om zich te nestelen, impulsiviteit, openheid, innerlijke rust en geestelijke reiniging. Brengt de hormoonhuishouding in evenwicht. Ondersteunt bij menstruatiestoornissen, de overgang, zwanger worden. Versterkt het immuunsysteem. Ondersteunt de genezing van ziekten aan de schildklier en de lymfklieren. Magnesiet Stilt eetlust, darmen, botten, gewrichten, spijsvertering, stoelgang, versterkt maagwand, milt, geeft gevoel voor humor terug. Versterkt hart en lever, helpt bij spanning, pijn, klachten in de overgang. Werkt op de stofwisseling. Kalmeert en stimuleert de vochtafdrijving. Helpt bij het afvallen en spijsvertering. Loslaten, artritis, tegen vermagering. Sterkt het zenuwgestel. Reguleert baarmoeder en prostaat, werkt op de gal. Schenkt ontspanning. Bevordert het geduld en het kunnen luisteren. Vermindert nervositeit, angst en geprikkeldheid. Ondersteunt de genezing van migraine, hoofdpijn, kramp, kolieken, verkramping. Ondersteunt het voorkomen van dichtslippende aderen en een hartinfarct. Magnesiet, Nuggets Schenkt meegevendheid. Helpt om meegaander te worden zonder de eigen prioriteiten te verliezen. Vermindert stress. Ondersteunt om dingen los te kunnen laten. Ondersteunt de vochtafdrijving. Ontgiftigt en gaat verzuring tegen. Ondersteunt bij kramp. Reinigt het bloed. Verlaagt de cholesterol. Magnetiet Koortsverkoelend, nekpijn, ontstekingen, ontkrampend, geeft inzicht in moeilijke situaties, bij pijnlijke menstruatie. Werkt door de magnetiserende werking op het spier- en zenuwstelsel. Dus bij: spierpijn, spit, hernia, ischias, gewrichtspijnen, rugklachten, rugpijn, tennisarm, spierverrekking, spierontsteking, kneuzing, aangezichtspijn etc. Werkt ook uitstekend tegen gordelroos. Het is dus een uitstekende pijnstiller. Let op: Magnetiet helpt niet bij reuma (zie malachiet). Bij zware menstruatie verbeterd de steen bloedarmoede door deze enkele uren per dag te dragen (nooit 's nachts want dan kan de steen zijn energie niet kwijt), aarding Tegen alle pijnen, zoals b.v. zenuwpijn, aangezichtspijn, kuitkramp, leverkwalen, onderrugpijn, stijve knieën. Geneest breuk snelleren sterkt de ogen. Bevorderd herstel (mensen met een pacemaker mogen deze steen NIET gebruiken). Bij impotentie en zenuwknopen. Malachiet Heilige steen. Vroedvrouwensteen: heilzame werking bij bevallingen. Verzacht het zenuwstelsel en zorgt voor evenwicht. Brengt balans en schenkt kracht bij verwerking van trauma's. Werkt transformerend. Helend en immuniteitverhogend. Brengt herstel en verjonging, zorgt voor lichamelijke ontspanning in gewrichten, ledematen. Vermindert zwellingen, verlicht krampen en werkt genezend op botten. Helpt bij menstruatiestoornissen, PMS klachten en menopauze. Werkt ontgiftend. Verminderd gewrichtspijnen, menstruatiepijnen, astma, hernia en ischias, oogaandoeningen, wonden of kiespijn, is bloedzuiverend, bloedarmoede, spierpijn, nekpijn. Geeft in veel gevallen uitstekende resultaten bij reuma ! Werkt verder tegen hartkramp, artritis, onregelmatige menstruatie, vergiftiging en epilepsie. Helpt bij kanker in het beginstadium en schade t.g.v. straling. Bevordert de creativiteit en helpt bij oplossen van problemen. Bij botontkalking, gewrichtsontsteking, ogen, gezichtsvermogen( zicht, rood ), versterkt het hart. Sterkt de zenuwen. Tegen cholera, migraine, vergif, helpt bij de ziekte van Parkinson, multiple sclerose, chronische ontsteking en rugklachten. geeft troost en hoop bij een ongelukkige liefde. Schenkt avontuur en intensiviteit. Verdiept het gevoelsleven. Heft seksuele blokkades op. Bevordert het kunnen nemen van beslissingen en het voorstellingsvermogen. Helpt spirituele gave te ontdekken. **Malachiet heeft een hoog gehalte aan kopersulfide in zich en van kopersulfide is bekend dat het giftig is. De steen kan echter zonder problemen gedragen worden. Getrommelde Malachiet kan wel gebruikt worden om een elixer of edelsteenwater van te maken, de ruwe steen echter NIET! Persoonlijk zou ik niet te lang Malachietwater drinken, maar dat is mijn eigen mening.** Mangano Calciet Stofwisseling in balans brengen, zorgt voor evenwichtige werking van alle klieren, brengt evenwichtig gemoed en tevredenheid, werkt positief op het hartchakra en is een lichtbrenger. Markasiet Markasiet is wat chemische samenstelling betreft, gelijk aan de pyriet, echter is de opbouw van kristallen anders. Een zeer goede steen bij tal van onduidelijke ziektebeelden en symptomen, angsten en bij aandoeningen aan de luchtwegen. Het werkt ontgiftend, met name voor de lever, krampwerend en ontspannend. De steen helpt verder om zelferkenning te vinden, brengt de eigen wensen naar boven en stelt ons open voor onszelf en elkaar. Het maakt eerlijk en schenkt vrijheid van geest en helpt geheimen en herinneringen te bewaren. Een kruinchakra steen die de werking van de navel en keelchakra ondersteunt. Mokaiet Maakt fexibel, levendig, zuivert lever en milt en bloed, vitaliteit, versterkt immuunsysteem, geneest wonden, goede meditatiesteen. Schenkt ervaring. Bevordert afwisseling, lol en intensieve beleving van ervaringen. Prikkelt om meerdere mogelijkheden te zien en de juiste te kiezen. Bevordert de bloedreiniging en de wondheling. Moldaviet Meditatiesteen, verwerken van ervaringen, helpt materialistische mensen, helpt bij ogenschijnlijk onoplosbare problemen, ondersteund genezingsproces bij griep en bloedarmoede, helpt bij aandoeningen van de luchtwegen zoals astma en bronchitis. Talisman voor geluk en onvruchtbaarheid. Versterkt de werking van andere kristallen en voert deze op tot de allerhoogste vibratie. Geeft geestelijke vrijheid, brengt onbegrensde ruimte en bevordert dromen en herinneringen. Bevordert het inzicht een geestelijk wezen te zijn, een energetische informatiebron met een alomvattend overzicht; stelt in staat om aanwijzingen van de ziel te ontvangen via het hogere zelf; helpt om zich opnieuw te binden aan oorspronkelijke afspraken. Een steen die hoort bij deze tijd! Moqui Worden vaak in paartjes verkocht. Het exemplaar met de hoekige kristalvormen is het mannetje en de ronde gladde steen is het vrouwtje. Zijn zeer geschikt om goed te aarden/gronden. Brengen helderheid en kracht in handelen. Je kan beide stenen elk in een hand houden of bij hoofd en voeteneind leggen voor een betere energiebalans. Ook kan je ze meedragen. Zorgen voor een schone en energieke aura. Morganiet Een steen voor onvoorwaardelijke liefde, hoort echt bij het hartchakra. Roept liefde op in onszelf voor onszelf en anderen. Goed voor relaties en personen die het moeilijk vinden om van zichzelf te houden. Helpt bij het loslaten van pijnlijke ervaringen. Werkt ontspannend bij hartkloppingen, hyperventilatie, gespannen spieren en paniekaanvallen. Helpt ook bij seksuele problemen. Steen van genezing, medeleven en geduld. Hoort bij Lady Kwan Yin moeder van medeleven. Vermoeidheid, waterhuishouding, angst, spirituele ontwikkeling, steunt paranormale gaven. Schenkt verantwoording. Vermindert stress, prestatiedruk, liefdesverdriet, egoïsme en vluchtgedrag. Bevordert de fijngevoeligheid. Helpt verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen daden. Ondersteunt de genezing van hart –en vaatziekten, evenwichtstoornissen, eetstoornissen en impotentie. Mosagaat Rust en helderheid, tegen oorontsteking, gemakkelijke bevalling, koortslippen, griep, stimuleert wilskracht, werklust en uithoudingsvermogen, maakt ontvankelijk voor universele liefde, bevat intense aarde energie,darmkrampen. Helpt tegen darmstoornis, griep, oorontsteking, oorsuizingen en koorts. Bevordert het verloop van een zwangerschap. Vergroot de vitaliteit van oudere mensen. Tegen zenuwachtigheid, huidproblemen, depressie en trage stoelgang. Goed voor spijsvertering. Mosagaat, Blauwe Aardende, stabiliserende en beschermende steen, bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding, beschermt het aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest, stimuleert de stofwisseling. Mosagaat, Zalm/Bruine Geeft rust en helderheid, helpt tegen oorontstekingen, koortslippen en bij de eerste symptomen van verkoudheid, infecties en griep, helpt bevallingen te vergemakkelijken. Bevat intense aarde energie. Mosopaal Schenkt deelname. Bevordert betrekkingen tot anderen en zich aan te sluiten binnen de groep. Maakt het mogelijk anderen onbevooroordeeld te benaderen. Ondersteunt de reiniging van lymfklieren en de luchtwegen. Verlicht het hoesten en verkoudheid. Bevordert de ontslakking en de stoelgang. N Nefriet Zeer goede steen om de nieren te versterken en genezen, incontinentie, beschermt tegen verkeerde vrienden. Zie Jade. Nunderiet Schenkt bloei. Brengt hoop en moed tot grote hoogte. Verbetert een goede inschatting van de prestatiedrang en de gave. Ondersteunt om weer snel op krachten te komen na zware lichamelijke inspanning. Vermindert pijn. Ondersteunt de genezing van kneuzingen en verzwikkingen. O Obsidiaan Vulkaanglas genoemd, ontstaat door sterke afkoeling van lava. Een steen die veel gebruikt werd voor speerpunten en andere werktuigen. De Azteken en de Maya's maakte ook gebruik van deze steen als rookspiegel om de toekomst te voorspellen. Steen zorgt voor goede aarding/gronding, evenwicht, stabiliteit. Beschermend tegen negativiteit, dwang of misbruik. Kan ons confronteren met diepe angsten, pijnen en energieblokkades om van daaruit heling te krijgen. Werkt goed tegen gewrichtspijn, spierpijn en krampen. Hersteld huid na verwonding, skelet en ruggenwervels, verkoudheid en griep, verbeterd functie eierstokken en teelballen, geestelijke vermoeidheid, richt blik naar binnen en laat scherp zien. Goed voor uw zelfbeheersing, verlaagd de bloeddruk, goed bij koude handen en voeten, goed tegen rugpijn. Geeft reinheid. Confronteert met waarheid van het eigen ego, zet de krachten van de geest om in bewuste daadkracht. Niet geschikt voor kinderen en onstabiele mensen. Obsidiaan, Groene ( Heleniet) Stimuleert de aanmaak van vitamine A en E, helpt bij huidziekten en laat je beter zien in het donker. Obsidiaan, Mahonie Schenkt aandrijving. Versterkt een zwakke aura. Versterkt de energie, het initiatief en nieuwe vechtlust. Leert om te gaan met beledigingen, afwendingen en valse voorwendselen te herkennen. Stimuleert groei op elk niveau. Verbetert de doorbloeding en verwarmt de ledematen. Ondersteunt om bloedingen te stoppen en de wondheling. Niet geschikt voor kinderen en onstabiele mensen. Obsidiaan, regenboog Schenkt helderziendheid, verdieping gevoelswereld, gericht op het laten zien van de eigen aard, geeft daadkracht en bescherming, versterkt en maakt open, intensiveert de waarneming, verbetert de doorbloeding en vermindert pijn, ondersteunt bij verslavingen. Verbetert slecht zicht. Obsidiaan, Rook (Apachetraan) Verbetert de waarneming tot helderziendheid. Geeft ondersteuning bij angst, paniek en shock. Geeft steun bij verwerkingsprocessen. Is een uitstekende steen om mee te mediteren. Vermindert pijn. Obsidiaan, sneeuwvlok Tranende ogen, versterkt inzicht, oude pijnen verwerken, traumatische ervaringen, verminderen pijn en spanningen, blokkades helpen opruimen, ontspannend bij onrust. Helpt bij maag- en darmklachten en infecties. Bevordert de energiestroom en standvastigheid. Versterkt het gezichtsvermogen en werkt daarom tegen alle oogziekten zoals bijvoorbeeld staar. Sneeuwvlok obsidiaan geeft scherpte, helpt bij verkoudheid en griep. Schenkt acceptatie. Vermindert angst. Motiveert om ideeën spontaan om te zetten in daden. Geeft warmte. Verbetert de doorbloeding. Vermindert koude handen en voeten. Bevordert de wondheling. Obsidiaan, Zilver Schenkt bewustzijn. Helpt om verdrongen herinneringen naar boven te brengen en geestelijke druk af te weren. Helpt de waarneming te verbeteren. Verscherpt het verstand. Helpt om shock te voorkomen. Ondersteunt om geblokkeerde helingsprocessen op gang te brengen. Obsidiaan, Zwart Bied oplossingen. Vermindert shock, trauma’s en blokkaden. Helpt om de eigen schaduwzijden te accepteren. Activeert de ongebruikte vaardigheden. Vermindert pijn, verkrampingen en het dichtslippen van de aderen. Bevordert de doorbloeding en de wondheling. Olivijn / Peridoot Kaatst kwalijke invloeden terug, geeft weerstand tegen ziektes, bestrijd negatieve gevoelens, tegen nerveuze dromen en depressies. Zie Peridoot. Deze steen mag NOOIT met een andere steen gecombineerd worden! Onyx Ook weer een steen om goed te aarden. Zorgt voor objectief denken, spirituele inzichten, het onder controle houden van emoties, gevoelens en passie. Helpt bij apathie, stress en zenuwaandoeningen. Nier, hart, haar, oog en nagel versterker. Gehoor, concentratie, bij piekeren en wanhoop, astma, haargroei bevorderd, ziekte van Méniére, kalmeert onrustige naturen, sterkt het geweten, verhoogt spirituele inspiratie. Versterkt de botten en het gebit, de lichaamseigen afweerkrachten, doofheid, oorsuizing, huid, zenuwen en alvleesklier. Geeft innerlijke kracht en geeft weerstand. Geeft succes in zaken en vriendschap. Luchtwegen, tranende ogen, hoge bloeddruk. Bevordert het gehoor en het vermogen tot luisteren, bevordert concentratie, weert invloeden af, geeft afwerking van karma. Maakt ernstig en sterkt de realiteitszin. Sterkt realiteitszin, bevorderd gelukkig huwelijk. Onyx, Natuur Schenkt doorzettingsvermogen. Versterkt het bewustzijn en het verantwoordelijkheidsgevoel. Verbetert het nuchter, logisch en gecontroleerd denken. Bevordert de argumentatiekracht. Beschermt tegen ongevallen. Vermindert piekeren en doofheid. Bevordert haargroei. Verbetert het functioneren van de zenuwbanen. Onyx, Zwart Schenkt doorzettingsvermogen. Versterkt het bewustzijn en het verantwoordelijkheidsgevoel. Verbetert het nuchter, logisch en gecontroleerd denken. Bevordert de argumentatiekracht. Beschermt tegen ongevallen. Vermindert piekeren en doofheid. Bevordert haargroei. Verbetert het functioneren van de zenuwbanen. Opaal Wekt hartstocht, emoties, intuïtie, ideeën, waarnemingszin, liefde en erotiek op, maalt trouw en loyaal. Beschermende en activerende steen, maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, creatief en stimuleert een interesse in kunst en waardering voor mooie dingen. Versterkt humor, uitgelatenheid, goede moed bij moeilijke omstandigheden, stimuleert lymfe, nieren en darmen en verbeterd voedingsopname van cellen, ondersteunt genezing, stimuleert zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Goed voor longen. Versterkt hoop en vertrouwen. Opgelet: kan lichtzinnig maken. Een ongelukssteen, maakt onstandvastig en trekt begoocheling aan, tenzij de drager een zeer hoog plan van zielsontwikkeling heeft bereikt. Versterkt de mindere aspecten van iemand. Het heeft een positieve werking op het geheugen, ziekte van Parkinson, infecties, koorts en bijnieren (insulineproductie). Opaal, blauw Positieve werking op de luchtwegen en de longen, cholesterol, hoge bloeddruk, griep en bevordert de eetlust, geeft verlichting aan allergieën en astma, helpt bij de genezing van de huid, keelinfecties en heesheid, versterkt het keelchakra, brengt je energie meer in stroming. Het zet aan tot grote schoonmaak in vooral het emotionele gebied en brengt je hier direct tot de kern van de problemen en biedt hierin ook inzicht en stroming van energie, waarmee het ook de oude energie helpt afvoeren, kan confronterend werken opdat het de emoties en gevoelens waar het om gaat direct, zonder pardon, voor je plaatst. Waarmee het ook direct heling mag brengen, bijzonder liefdevol, zachte kristalsoort die een bijna onnatuurlijke liefde en aantrekkingskracht uitstraalt, helpt hiermee je zelf in alle delen te herkennen en helen, helpt je gevoelens en emoties beter te laten doorstromen, zodat ze zich fysiek niet gaan vastzetten en tot kwalen of klachten kunnen leiden. Ook de zachte engelen kracht is in deze kristalsoort vertegenwoordigd. De kracht is verbonden met het Nieuwe Tijdperk en het aquarius bewustzijn. Hiermee opent het hogere delen van je zelf voor de connectie met het walvissen- en dolfijnen bewustzijn. Opdat heel je voelen gezuiverd wordt en verbonden wordt met je hoger bewustzijn, opdat je voelen en intuïtie de leidraad is in je leven. Opaal, Gyrasol Wekt hartstocht, emoties, intuïtie, ideeën, waarnemingszin, liefde en erotiek op, maalt trouw en loyaal. Beschermende en activerende steen, maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, creatief en stimuleert een interesse in kunst en waardering voor mooie dingen. Versterkt humor, uitgelatenheid, goede moed bij moeilijke omstandigheden, stimuleert lymfe, nieren en darmen en verbeterd voedingsopname van cellen, ondersteunt genezing, stimuleert zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Goed voor longen. Versterkt hoop en vertrouwen. Opgelet: kan lichtzinnig maken. Een ongelukssteen, maakt onstandvastig en trekt begoocheling aan, tenzij de drager een zeer hoog plan van zielsontwikkeling heeft bereikt. Versterkt de mindere aspecten van iemand. Het heeft een positieve werking op het geheugen, ziekte van Parkinson, infecties, koorts en bijnieren (insulineproductie). Verborgen bewustzijn naar boven brengen, helderheid, innerlijke vrede, gewoontespanningen oplossen, lymfeklieren. Opaal, melk Goede steen bij gezwollen lymfklieren. Opaal, Pistache Opaal in het algemeen staat voor spontaniteit, speelsheid, vrijheid, plezier, creativiteit, fantasie. Helpt bij psychische vermoeidheid, bevordert emotioneel herstel. Bevrijdt van angst en schuldgevoel. Stimuleert de reinigingsfunctie van lever en nieren. Versterkt het immuunsysteem en heeft een ontgiftende eigenschap. Verbetert de stemming. Helpt achtergehouden gevoelens uit te drukken. Werkt bevrijdend en ontgiftend. Bevordert gevoel voor avontuur en nieuwsgierigheid, helpt bij het openstellen voor nieuwe indrukken. Opaal, Roze (Andes) Wekt hartstocht, emoties, intuïtie, ideeën, waarnemingszin, liefde en erotiek op, maalt trouw en loyaal. Beschermende en activerende steen, maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, creatief en stimuleert een interesse in kunst en waardering voor mooie dingen. Versterkt humor, uitgelatenheid, goede moed bij moeilijke omstandigheden, stimuleert lymfe, nieren en darmen en verbeterd voedingsopname van cellen, ondersteunt genezing, stimuleert zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Goed voor longen. Versterkt hoop en vertrouwen. Opgelet: kan lichtzinnig maken. Een ongelukssteen, maakt onstandvastig en trekt begoocheling aan, tenzij de drager een zeer hoog plan van zielsontwikkeling heeft bereikt. Versterkt de mindere aspecten van iemand. Het heeft een positieve werking op het geheugen, ziekte van Parkinson, infecties, koorts en bijnieren (insulineproductie). Vermindert remmingen, schaamte en schuchterheid. Bevordert de waarneming en het eigen worden. Maakt open in het denken en handelen. Ondersteunt de genezing van hartklachten en stimuleert dagdromen, een sociaal georiënteerde steen, maakt gastvrij, onzelfzuchtig, altruïstisch en hartelijk. Het helpt om verlegenheid, schaamte en remmingen los te laten. Opaal, vuur Levenslust, vreugde, impulsiviteit, blokkades, seksualiteit ( genieten van ) geestdrift, creativiteit, energie, prestatieverhogend, bloedomloop potentie en vruchtbaarheid. Beschermt tegen gevaar, geeft vrolijkheid, goed bij energiegebrek. Opaal, Wit (Edelopaal) Schenkt bewegingsvrijheid en geeft levensvreugde. Maakt flexibel en helpt om zich in te stellen op veranderde situaties. Helpt gedachten, spreken en handelen in gang te brengen. Bevordert de reiniging van de huid en de ademwegen. Prikkelt de lymfklieren en de stoelgang. Laat je genieten van de mooie kanten van het leven, bevordert zinnelijkheid en erotiek, wekt enthousiasme, een overvloed aan ideeën en creativiteit, mobiliseert de lymfe, werkt ontslakkend en helpt bij hoest en aandoeningen van de ademhalingswegen. Opaliet Goede steen bij depressies, verminderd agressiviteit en stress, is een rustgevende steen waardoor een betere slaap wordt bevorderd. Opaliet, Bruin Goede steen bij depressies, verminderd agressiviteit en stress, opaliet is een rustgevende steen waardoor een betere slaap wordt bevorderd. Orthoklaas Goede steen bij maagproblemen, vermindert onrust en zorgen, werkt goed bij een beklemmend gevoel op de borst. P Peridoot / Olivijn Verjager van boze geesten. Een steen voor vergeving en het loslaten van jaloezie, wrok, bitterheid, haat en hebzucht. Bevordert vreugde en nieuwe relaties. Bevrijdt van woede en schuldgevoel. Ontgiftend voor lever, galblaas. Geeft energie bij vermoeidheid, lusteloosheid en uitputting. Versterkt het immuunsysteem en schenkt herstel. Bij spijsverteringsklachten, wratten, longslijm, luchtpijpaandoeningen, beschermd tegen uitputting door anderen, rugklachten, haaruitval, verlicht geestelijke problemen, geeft energie, tegen prostaatproblemen. Niet combineren met andere stenen. Werkt zeer sterk op de menstruatiecyclus en op alle organen die daarop betrekking hebben. Geeft levenskracht. Beschermt verder tegen beroertes en negativiteit, is goed voor het hart en de ogen. Geeft inspiratie. Aura afsluiter. Versterkt de ogen en beenderen (kalk). Maakt welsprekend, voor innerlijk inzicht en inspiratie. Tegen melancholie, menstruatiestoornissen en zwarte magie. Zie Olivijn. Deze steen mag NOOIT met een andere steen gecombineerd worden! Petaliet Verbetert en versterkt de helderziendheid, helderhorendheid en telepathische communicatie, verdiept meditatie, beschermt op astrale reizen, zeer sterke spirituele steen, beschermt tegen ongevallen en kan ziekten van ogen helen, goede hulp bij ernstige ziekten als kanker en aids, stimuleert vriendschap en brengt balans in de bloeddruk. Helpt inzicht te krijgen in eigen emoties en werkt goed bij zenuwpijn. Helpt harde gevoelens ten opzichte van zichzelf en anderen te verminderen. Vermindert het gevoel om te vluchten bij moeilijke situaties. Maakt eerlijk. Geeft verlichting bij pijn. Ondersteunt de behandelingen van problemen van het hart en de zenuwen. Helpt gevoelige mensen en bij een emotionele gebeurtenis, emotionele pijn, liefdesverdriet en onderdrukte gevoelens. Pietersiet Innerlijke stabiliteit in drukke periodes, alles kunnen overzien, onverwerkte emoties, uitzichtloze situaties, onderdrukte gevoelens, spanningshoofdpijnen, darmgassen, een steen met een immens sterke kracht. Werkt stimulerend op het derde oog. Helpt in moeilijke, stormachtige tijden wanneer alles ons teveel is. Neemt onaangename gevoelens weg, helpt om indrukken sneller te verwerken en conflicten het hoofd te bieden. Een zeer goede meditatiesteen, helpt om toegang te verkrijgen tot hogere bewustzijnsniveaus, vergroot de intuïtie. Helpt met het loslaten van vervelende ervaringen en emoties, geeft het gevoel van eigenwaarde terug. Vermindert hoofdpijn, druk op de maag, duizeligheid en kalmeert de zenuwen, positieve werking op de hypofyse en het hormoonstelsel, longen, darmen, lever, de ademhaling, voeten, benen en helpt het bij verwarring, uitputting, stress en overspannenheid. Bevordert de concentratie en versnelt de verwerking van informatie waardoor deze sneller kan worden opgenomen (hulpmiddel bij de studie en examens). Phenaciet Vaak verward met bergkristal. Is een steen voor het kruinchakra. Activeert verbinding met hoger bewustzijn. Meditatiesteen. Bevordert communicatie met gidsen, engelen en verheft het bewustzijn. Een steen die andere stenen versterkt bij genezing. Prasemkwarts zie Buddsteen Prasioliet (Groene Amethist of Zambesiet) Versterkt authenciteit en doorzettingsvermogen, helpt de eigen gevoelens trouw te blijven, zet ertoe aan vastbesloten voor de eigen overtuiging uit te komen, reguleert ademhaling, hart en bloedsomloop, goed voor haar en nagels, heft verkramping op en verbetert de uitscheiding. Prehniet Prehniet heeft een beschermende werking tegen invloeden van buitenaf en een reinigende werking op lichaam en geest, biedt hulp bij het afvoeren van afvalstoffen uit het bloed bij het ontgiften door nieren en blaas. Hierdoor wordt lichaamsenergie versterkt. Geeft rust en is een goede hulp bij meditatie - en visualisatieoefeningen. Het versterkt de intuïtie en helpt om dromen te herinneren, zelfacceptatie, oplossingen in moeilijke situaties, vetophoping, aderverkalking, spijsvertering, spierverlamming, chronische keelontsteking, gasvorming. Bevordert seksuele activiteit, zuivert urinewegen, bestrijd blaas ontsteking, tegen seksuele aandoeningen. Prehniet met Epidoot Stimuleert de vetstofwisseling, helpt realiteit en waarheid te accepteren, versterkt de conditie van het lichaam en brengt het in balans. Pyriet Bloedzuiverend en werkt versterkend voor de longen. Goed voor de spijsvertering en tegen nerveuze spanningen. Grondende steen. Griep en verkoudheid, versterkt spieren, ontstoken amandelen, tegen bronchitis, abnormale en pijnlijke menstruatie, zweren en abcessen, voor intense meditatie, bij hoge koorts. Werkt op de luchtwegen. Goed tegen keelontsteking, hoesten, mondaandoeningen en stotteren. Sterkt het zenuwgestel, verhoogt het weerstandsvermogen. Q R Rhodochrosiet Reguleert hartslag, bloedsomloop en bloeddruk. Opent het hart en haalt neerslachtigheid weg. Voor een positieve levenshouding. Wekt spontaniteit op en maakt het uiten van gevoelens makkelijker. Stimuleert de geest, creativiteit en vernieuwing. Tegen migraine, huidaandoeningen, schildklier en nierproblemen en verlicht darmproblemen. Beschermt mediamieke mensen, tegen tekort aan gal, futloosheid, ondersteund bij ziekte van Parkinson, multiple sclerose en psoriasis, tegen onrust, onzekerheid en verwarring, tegen nachtelijke angsten, artrose en artritis, verhoogt intuïtie. Tegen maagzweren. Ontgift de nieren. Rhodoniet Genezing van innerlijke pijn door vergeving en vergeten. Steen van medeleven en liefde van onszelf in relatie tot anderen. Helpt bij bezorgdheid, piekeren, angst, hoofdpijn en na traumatische gebeurtenissen. Brengt kalmte, balans en harmonie. Haalt pijnlijke gevoelens naar boven om ze los te kunnen laten. Helpt bij genezing van snijwonden, insectenbeten, ontgift de huid en geneest deze. Stimuleert de vruchtbaarheid en seksuele lust. Voordelig voor hartkwalen. Geestelijke oververmoeidheid, stuipen, voor prikkelbare mensen, ondersteunt verlegen mensen, ondersteunt geestelijke processen. Versterkt het hart en de longen, werk kalmerend, evenwichtscheppend en versterkt het zelfvertrouwen. Werkt verder tegen maagzweren, impotentie, futloosheid, ziekte van Parkinson, multiple sclerose en Gilles de la Tourette. Goed voor schildklier en zwak geheugen. Tegen overgevoeligheid, angstige voorgevoelens, onsamenhangend spreken. Steen v/d reiziger. Robijn Balanceert liefde en spiritualiteit. Stabiliserend bij zenuwaandoeningen en hartkloppingen. Versterkt passie en seksualiteit. Schenkt vertrouwen en verbetert de kwaliteit van het bloed. Tegen miskramen, versterkt intuïtie, bij hoger denken, buikkramp, suikerziekte, syndroom van down, geeft moed. Werkzaam op alle velden van bestaan en energie. Tegen bloedziekten zoals bijv. leukemie en bloedarmoede Werkt tegen vermoeidheid, verdrijft melancholie. Tegen hoge koorts. Sterkt het hart. Geeft kracht en moed, bevordert wilskracht. De koning der stenen. Niet voor driftige of gejaagde mensen. Tegen aarsmaden, pijn bij stoelgang, pijnen algemeen. Robijn in Fuchsiet Hartkracht verbonden met de power van Kundalini energie en basis. Deze energie/ dit kristal helpt je je hartkracht door te trekken t/m in je basischakra, om ook deze volledig te zuiveren en open te stellen, om je Ascensie en Hoger Licht op aarde neer te zetten en te belichamen. Het diep roze robijn in dit kristal raakt tot in de diepste lagen van je hart en verbind deze aan je onder liggende chakra’s, opdat vanuit het hart transformatie naar de onderste chakra’s mag doorstromen. In directe zin, dus heel direct wat soms ook confronterend kan zijn. Dit kristal leert je direct die processen onder ogen te zien die je ontwikkeling nog in de weg gaan. Een bijzonder kracht kristal voor hen die werkelijk de weg van Ascensie voor ogen hebben en de confrontatie met zichzelf aan durven! Bijzondere energie voor een bijzondere Tijd! Robijn in Zoisiet Zwakke hartslag, krampen in onderbuik, tegen miskramen, werkt vitaliserend, geeft moed en wilskracht. Rookkwarts Om te aarden na een healing. Grondt/aardt goed. Verlicht stress en piekeren. Kalmeert hyperactiviteit, verdrijft angst en neerslachtigheid. Ontgiftend en beschermend tegen straling. Verlicht rugpijn en spierkrampen. Versterkt tegen infecties en kanker. Afvoeren negatieve energie, kracht om wensen en dromen waar te maken, beschermen tegen ondoordacht handelen, versterkt verantwoordelijkheidsgevoel, helpt bij stoppen met roken, tegen zelfmoordneigingen, bevorderd ontwikkeling intuïtie, tegen depressiviteit en somberheid. Kalmeert en stabiliseert. Versterkt de concentratie, hart en nieren. Vergroot de vruchtbaarheid en beïnvloedt het onderlichaam en voortplantingsorganen. Maakt standvastig in het nemen van beslissingen. Rosekwarts Genezing van het hart en vruchtbaarheidsproblemen. Bevordert gevoelens van liefde en zelfacceptatie, stelt je in staat te geven en te ontvangen. Geneest bij emotionele trauma's, stabiliseert, schenkt vergeving en vertrouwen, brengt vrede, rust en harmonie. Versterkt de maag en helpt bij onrustige baby's. Geeft fantasie, tegen heimwee, creativiteit, bevorderen geestelijke groei, zelfrespect, tegen jaloezie, diarree, buikkrampen bij baby's, bedaren opvliegerige mensen, opent hart voor liefde en zelfvertrouwen, liefdesverdriet, depressie, rouw, rustgevend in kinderkamer. Helpt bij bloedziekten, hart- en bloedsomloop stoornis, lever en nierkwalen. Beperkt de puberteit problemen. Vergroot de creativiteit. Kindersteen. Tegen verbittering. Kan de maag versterken. Rubelliet Zie Roze Toermalijn Rutielkwarts Haalt blokkades weg vanuit de kindertijd. Geeft helderheid, inzicht, nieuwe ideeën en maakt levensdoelen zichtbaar. Lost slijm op. Helpt bij hooikoorts, op de luchtpijp gedragen bij astma en bronchitis, tegen hoest,keel of oorontsteking, alle cara ziektes en bij seksuele problemen. Verstevigt de rug, sterkt de zenuwen en voert alle onreine en overtollige stoffen af. Herstelt de cellen in het lichaam. Rhyoliet Vergroot de weerstand, nierstenen kunnen vergruisd worden, goed tegen infecties. S Saffier Stimuleert het spreken, overtuigen, communicatie. Hoort bij de keel en de schildklier. Kalmerend en ontspannend. Meditatiesteen die helderheid en verbinding geeft met hoger bewustzijn. Maakt bewust van waarheid. Geeft trouwe liefde, vriendschap, oogziekte, abnormale bloeduitstortingen, angina, keelchakra, weert zwarte magie af, beschermd tegen valse vriendschap. Werkt op het hoogst bereikbare deel in ons bewustzijn. Werkt bij geestesziektes, opvliegendheid, nervositeit, slapeloosheid, gewrichtspijn, reumatiek en zenuwpijn. Werkt verder tegen overmatig transpireren. Bevordert welsprekendheid, oprechtheid en intuïtie. Een bindende steen, geeft reinheid en gemoedsrust. Sterkt oog en hart. Tegen infectie, zenuwstoornis, bloedvloeiing, neusbloeding, koorts en nachtmerrie. Geeft hulp als men verdwaald is. Saffier blauw Goede steen tegen stress, versterkt de geestkracht en scherpzinnigheid, brengt een onverstoorbare innerlijke rust, helpt om gedachten te bundelen en met grote kracht op een doel te richten, werkt pijnstillend, koorts- en bloeddrukverlagend en versterkt de aders. Saffier geel (padparadscha) Trekt rijkdom voorspoed en verdiensten aan, verwijderd gifstoffen, stimuleert het geheugen. Sardonyx Het immuunsysteem wordt versterkt, neemt voedingsstoffen beter op, bevorderd de zintuigen. Schalenblende Goede steen bij vermoeidheid, tegen hooikoorts, heft slapeloosheid op, huidkloven verminderen, bevordert aanpassingsvermogen en het natuurlijk herstel van het lichaam. Het helpt grote veranderingen in het leven te doorstaan door het doorbreken van oude patronen en het stimuleren van het aanpassingsvermogen in nieuwe situaties, helpt bij piekeren en slapeloosheid door het niet stop kunnen zetten van de gedachtes, heeft een positieve werking bij uitputting, zwak voelen, moedeloosheid, angst en innerlijke onrust en bevordert abstract denken, concentratie, intuïtie, spontaniteit en communicatieve vaardigheden. Fysiek heeft de steen een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen, smaak en reukzin, het netvlies, regeneratie en wondherstel, het immuunsysteem, diabetes, prostaatklachten en de geslachtsklieren. Schelp zie Abalone Shell Scoleciet Scoleciet werd afgeleid van scolex = worm, omdat het mineraal zich wormvormig krult bij verwarming in de reageerbuis. Helende werking tot nu toe onbekend. Seleniet Een steen die zeer goed werkt op het kruinchakra. Een steen met verfijnde trillingen die openheid mogelijk maakt met het hoger bewustzijn waardoor inzichten versterkt worden met betrekking tot het zelf. Werkt ook ontgiftend en stimuleert herstel met lichamelijke en geestelijke aandoeningen. Mentale helderheid, inzicht en bewustwording, meditatiesteen toegang tot vroegere en toekomstige levens, positieve invloed op ruggengraat, bottenstelsel, spieren en celstructuur. Goed bij epileptische aanvallen, zeer goede steen voor borstvoeding en werkt pijnstillend. Seleniet, Oranje Een steen die zeer goed werkt op het kruinchakra. Een steen met verfijnde trillingen die openheid mogelijk maakt met het hoger bewustzijn waardoor inzichten versterkt worden met betrekking tot het zelf. Werkt ook ontgiftend en stimuleert herstel met lichamelijke en geestelijke aandoeningen. Mentale helderheid, inzicht en bewustwording, meditatiesteen toegang tot vroegere en toekomstige levens, positieve invloed op ruggengraat, bottenstelsel, spieren en celstructuur. Goed bij epileptische aanvallen, zeer goede steen voor borstvoeding en werkt pijnstillend. Oranje Seleniet heeft wat meer een aardende werking dan Wit Seleniet. Septaria Door Indianen wordt de edelsteen gezien als de steen van zuiverheid en bewustwording. Hij heeft een directe werking op de hersenen en het zenuwstelsel, verhoogt de concentratie en de hersenfuncties bij vergeetachtigheid, stimuleert het Solar-Plexus Chakra en geeft de mens een rustgevend effect. Een Septaria geplaatst in een ruimte werkt ontspannend en rustgevend. Een Septaria gebruikt als knuffelsteen laat je positief en evenwichtig in het leven staan. Deze steen is de sleutel voor zuiverheid en zelfvertrouwen. Serafiniet Serafiniet (of Serafina, zoals hij ook wel genoemd wordt) is een van de meest vooraanstaande Helende stenen van deze Tijd, kortgeleden ontdekt in Rusland en dankt zijn naam aan de hoogste orde van engelen, de Serafijnen (Seraphim), aangezien de zilverachtige tekeningen zoveel lijken op de vleugels van engelen en z'n energie trillingen je verbinding met het engelenrijk ondersteunt. Brengt het fysieke lichaam op een lijn met Licht energie, het diepe groen van deze steen is Chloriet (in feite Clinochloor), dat extreem helend is en resoneert met de Hart Chakra.Velen vertalen de energie van Serafiniet als een energie die een soort energetisch schild bouwt om je Hart (Chakra) te beschermen voor onwelkome negatieve energieën. Serpentijn Tegen zwangerschapsstrepen, bij spierverlamming, zenuwtrekken, vermoeidheid door te lang staan, vermindert agressie, bij hartritmestoornissen, werkt ontkrampend, harmoniserende werking op lichaam en geest. Zij schenkt haar drager de mogelijkheid om hooggestelde doelen te bereiken, door haar helendewerking op de geest- en daadkracht. Maakt je bewust van levensgeluk en levenskwaliteit en het feit dat dit niet door materiële zaken verkregen wordt. Versterkt partnerschap, schenkt levensvreugde. Serpentijn Cheetah Geeft verlichting bij allerlei pijnen, werkt positief bij suikerziekte. Shattuckiet Een steen die hoort bij keel en derde oog. Geeft inzicht en stimuleert het spreken van waarheid. Maakt dat dingen helder onder woorden gebracht kunnen worden. Versterkt de intuïtie. Werkt helend op keel aandoeningen. Shiva-lingam (Zandsteen) Helpt om zich geestelijk verder te ontwikkelen en om vroege ervaringen uit de kindertijd en andere psychische/emotionele indrukken te verwerken, helpt om zichzelf te onderzoeken en onnodige dingen los te laten, werkt harmoniserend en krampopheffend bij klachten van de onderbuik. Silicium (Synt) Helpt tegen tropeninfecties en diverse griepvirussen. Reinigt en beschermt de organen. Activeert de lachspier. Smaragd Goed voor geslachtsorganen; eierstokken, teelballen. Helpt bij hartritmestoornissen en is goed voor hart, bloedkwaliteit en vaten. Brengt rust en vrede. Bevordert de nachtrust, neemt angsten weg en brengt dichter bij de natuur. Werkt herstellend bij huidletsels. Een harmoniserende steen die groei en inzicht bevordert. Fijn om mee te mediteren. Voor vrouwen die zwanger willen worden, grijze staar, gezichtsvermogen, bijnieren, stimuleert liefde, hoge bloeddruk, krampachtig hoesten, nachtmerries, overgevoeligheid luchtwegen, inzicht in eigen problemen, voor kinderen met leerproblemen. Overal waar het evenwicht is verstoord, helpt de smaragd dit weer terugbrengen. Verder bij oogklachten, epilepsie, staar en slechte ogen. Spataderen, galstenen, versterkt het verstand en geheugen. Sneeuwkwarts Wagenziekte, lucht en zeeziekte, versterkt en ontwikkeld innerlijke kracht, regelt stofwisseling, geeft nieuwe kracht, voor longen, darmen, huid en zenuwen. Sodaliet Helpt bij gevoeligheid. Versterkt de intuïtie. Bevordert acceptatie. Reinigt het denken en versterkt inzichten. Bij ontsteking, maakt ijverig, tegen waterzucht, dikke enkels, oorsuizing, duizeligheid, bij zenuwziekten, oververmoeidheid, bij angst en schuldgevoelens, brengt evenwicht. Werkt uitstekend tegen hoge bloeddruk en ontregelde hartslag. Sodaliet moet op het hart worden gedragen. Goed voor mensen met een calcium gebrek. Kalmeert onrustgevoelens, bevordert trouw en helpt bij slapeloosheid. Geeft zelfvertrouwen, tegen hyperventilatie, stabiliserend bij overgeven. Spectroliet Zie: Labradoriet. Spinel Bij ijzergebrek en tegen ontstekingen van de zenuwen en daarmee verbonden spierfuncties. Beschermt tegen maagzweer en maagbloeding. Geeft kracht en helpt tegen angsten. Stichtiet Is een roze/rood tot purperkleurige Serpentijn, chroomhoudend en geeft hulp bij hartritmestoornissen en alle nierkwalen, helpt bij maagdarmklachten en menstruatieklachten, compenseert wisselende stemmingen en kalmeert bij stress en hectiek Stilbiet Bevordert het herstel van de huid, opent de luchtwegen bij verkoudheid en griep, waarborgt de energiedoorstroming van het zenuwstelsel, ondersteunt de werking van de teelballen en de eierstokken, verlaagt hoge bloeddruk en verbetert het cholesterolgehalte, brengt inzicht en ondersteunt de zoektocht naar 't innerlijk leven, stimuleert de functie van de lever, de pancreas en nieren, een juiste samenstelling van het bloed, ondersteunt de zwangerschap en bevordert de melkaanmaak bij borstvoeding, versterkt het geheugen en werkt stimulerend bij onrust, slapeloosheid, prikkelbaarheid en oververmoeidheid, kan gebruikt worden om ontkalking en botbederf tegen te gaan en botbreuken sneller doen genezen. In kristalvorm kan het osteoporose verminderen. Stromatoliet (Fossiel Agaat) Brengt harmonie tussen rust en beweging, geeft je meer gevoel van eigenwaarde en persoonlijke kracht, biedt aanpassingsvermogen en bevordert inschikkelijkheid bij een tegelijkertijd vast standpunt. Helpt om opgedane ervaringen te verwerken en daardoor te groeien. Reinigt darmen en weefsel, verbetert de darmflora en bevordert stofwisseling en uitscheiding. Maakt besluitvaardig en ondernemend, bevordert prestatievermogen en uithoudingsvermogen, helpt om te grote inspanningen te vermijden. Sugiliet Verhoogt de intuïtie en vermogens tot paranormale gewaarwordingen. Zeer geschikte meditatiesteen die gevoelige mensen goed beschermt. Helpt ook met aarden en schenkt ons inzichten met betrekking tot het stoffelijk leven. Versterkt consequentheid en helpt met moeilijke situaties en problemen alsmede met acceptatie daarvan. Kan als pijnstiller gebruikt worden op pijnlijke plekken. Vermindert kans op besmetting, verlicht de geest, biedt bescherming bij uittreding, bij te sterke spirituele ervaringen, bij fobieën, neemt twijfels weg, laat eigen problemen zien. Werkt positief bij leukemie, laat het bloed beter doorstromen, helpt bij pijnen, zenuwlijden, legasthenie en motorische stoornissen, goede werking bij dyslexie en bloedarmoede en vermindert menstruatiepijn. De werking van Sugiliet in combinatie met Infiniet is ongelofelijk, vooral voor lichamelijke klachten. T Tanzaniet Een bijzondere steen die contact met andere niveaus van bewustzijn versterkt en verbinding mogelijk maakt met de geestelijke wereld. Een transformatiesteen die helpt om oude patronen kwijt te raken, blokkades te doorbreken. Versterkt genezing van huid, werkt verbeterend op het immuunsysteem en versnelt herstel na ziekte. Ontgiftend. Harmoniseert, ordent gedachten, tegen afzondering en eenzaamheid, verlichting tijdens meditatie, tegengaan van Alzheimer (vertragen), oogziekten, oorziekten en combinaties hiervan. Tektiet Verlaagd koorts, goede steen bij infectieziekten, bevordert de bloedsomloop. Thuliet Bevorderend in de liefde zowel het geven als het ontvangen en uiten ervan. Geschikt voor mensen die herstellende zijn van schadelijke relaties. Geeft meer kracht en energie en schenkt moed. Verhoogt vruchtbaarheid, libido en werkt herstellend bij hartkwalen en ademhalingsproblemen als astma. Bevorderd de vruchtbaarheid, bevorderd het uitkomen van uw wensen, de levensenergie wordt geregeld, helpt om wensen, fantasieën en behoeften uit te leven. Tijgeroog Brengt energieën van hemel en aarde samen en verhoogt trillingen maar helpt aardend en stabiel voelen. Beschermende steen bij bezorgdheid, spanningen en angsten. Schenkt wilskracht, vastberadenheid, moed en zelfvertrouwen. Brengt evenwicht en helderheid. Versterkt de ruggengraat en helpt bij oogproblemen. Stimuleert kracht in jezelf, zenuwstelsel, zenuwachtigheid door materiele problemen, astma en hyperventilatie, geeft inzicht, beschermd spiritueel, tegen negatieve invloeden. Helpt tegen bronchitis, astma en verkoudheid. Versterkt de darmen en de vitaliteit. Versterkt het zelfbewustzijn. Straalt zachte energie uit en is dus uitermate geschikt voor kinderen. Goed voor kinderen die gepest worden. Goed voor het denken en gezichtsvermogen. Geeft overzicht en relativeert. Tegen ademnood en oogziekten. Bevordert verantwoordelijkheidsgevoel en verwarmt. Beschermd tegen jaloezie en negativiteit van anderen. Examensteen, ontkrampt, verwarmd, activeert denken. Tegen opvliegers. Tijgeroog met Valkenoog (Multicolor) Versterkt beheerstheid en distantie, helpt om in extreme situaties kalmte te bewaren, bevordert een snel begripsvermogen en doordacht handelen, vermindert pijnen, reguleert de bijnieren en helpt bij acute astma-aanvallen. Tijgerijzer Stress, burn-out, zeer krachtig tegen vermoeidheid, maakt u vitaal, bevorderd de spijsvertering. Toermalijn Bestaat in vele kleurvariaties en afhankelijk van de kleur is ook de werking. Brengt gevoelens in balans, vermindert angst, spanningen en stress en maakt dat je goed kan slapen. Tegen agressie, overgangsklachten, vallen en struikelen van kinderen, goed bij kaak en voorhoofdholten, groeikracht, ziel jong en jeugdig. Vriendschapssteen, kalmeert, concentreert, weert en verzoent vijanden. Tegen infectie, evenwichtsstoornissen, depressies en nerveuze spanningen. Toermalijn beschermt tegen negatieve krachten, nervositeit, duizeligheid, hyperventilatie, sensualiteit, verdriet, aardstralen, neemt 'restspanning' weg bij electrische apparatuur (o.a. bij beeldscherm computer/televisie), verbetert onze levenskwaliteit en beschermt tegen negatieve invloeden, heeft een helende werking bij zenuwproblemen en concentratie problemen, bevordert zelfvertrouwen. De rode of roze toermalijn werkt meer op de versterking van de zwakke gestellen, maar mag nooit worden gebruikt bij driftige mensen. De blauwe werkt wat meer rustgevend, en de groene is het meest neutraal, is een enorme kalmerende steen die sterke emoties kalmeert, liefde voor anderen en voor jezelf stimuleert en maakt dat oude trauma's verwerkt kunnen worden, helpt bij de ziekte van Méniére. De zwarte is geschikt om te dragen voor mensen die overactief en chaotisch zijn. Een zwarte toermalijn op de meterkast bevestigd helpt heel goed om de spanning bij binnenkomst al te neutraliseren. Bij vermoeidheid door autorijden geldt eigenlijk hetzelfde, ook daar treedt restspanning op, wat weer vermoeidheid kan veroorzaken. In dat geval is het voldoende om een aantal zwarte toermalijnentjes met isolatiebands op de bedrading bij de accu en bougies te bevestigen. Probeer het maar eens uit. Je zult zien dat het echt helpt. Toermalijn, blauw (indigoliet) Stimuleert de hersenen, tegen neusholte ontsteking, slapeloosheid en blaasklachten, bevordert het immuunsysteem. Toermalijn, groen Goede steen bij afvallen, chronische vermoeidheid, brengt stoelgang in balans, goed voor hyperactieve kinderen. Toermalijn, kwarts Groeikracht, evenwichtsstoornissen, stotteren, wratten, zelfacceptatie, vitaliteit, gordelroos. Helpt tegen angst, onrust, hyperventilatie, nervositeit, verdriet en depressie. Versterkt het zenuwstelsel. Bevordert het zelfvertrouwen. Bekend als vriendschapssteen. Toermalijn, rood / roze (Rubelliet) Ondersteunt de vrouwelijke energie, maakt ons bewust van onze gevoelens, helpt ons ziektes te overwinnen. Trekt spirituele liefde aan, leert u van uzelf houden, reinigt de hartchakra, goed voor de huid, ontspannend, emotionele pijnen worden verdreven.Voorkomt niersteenvorming, leidt strijdlust in goede banen, verbetert gedragsstoornissen en humeur, ondersteunt de geest bij energiestoornissen, huidjeuk en -uitslag kunnen geheel verdwijnen, verbetert neusverkoudheden en astma-aanvallen, trekt de levenskracht naar boven en brengt evenwicht, pijn door reuma kan verminderen en slaappatronen kunnen verbeteren, stimuleert tot volledige overgave aan de liefde voor alles en iedereen, stimuleert genezing van huidproblemen en vermindert krampen, vertegenwoordigt de hoogste ontwikkeling van het spirituele in de mens, kinderen met een labiel karakter en grote onrust geeft hij standvastigheid, helpt bij neerslachtigheid, overgevoeligheid en willoosheid, ondersteunt en geeft verbetering bij een krachteloos gevoel, vooral bij het opstaan, versterkt het mededogen en het aanvoelingsvermogen en leert iemand van zichzelf te houden, bij ouderen gaat de steen het verlies van de kritische geest onverschilligheid en verminderde hersenwerking tegen, vermindert prikkelbaarheid, verlegenheid en geheugenstoornissen, versterkt optimisme en de dynamiek. Aandachtspunten: als de steen is uitgewerkt krijgt hij scherpe randjes, als de steen vlekken op de huid afgeeft geeft de steen meer energie af dan je op dat moment aan kunt en is het beter de steen niet 's nachts te dragen. Toermalijn, watermeloen De hartchakra wordt super geactiveerd, een steen van liefde en vriendschap, versterkt de innerlijke zekerheid, zeer goede steen voor relaties, goed voor de zenuwen bij verlamming en m.s. Ondersteunt en harmoniseert het endocriene stelsel. In het bijzonder geeft hij de geslachtsorganen energie en brengt hij de vrouwelijke en de mannelijke krachten in evenwicht. Hij beschermt tegen de wisselende invloeden van de buitenwereld. Hij verdrijft schuld en schaamtegevoelens over seksualiteit. Hij stimuleert eerlijkheid. Hij vitaliseert de geest en brengt inzicht. Hij lost 'oud' verdriet op en stimuleert evenwichtige groei van de persoonlijkheid zonder bitterheid of negatieve emoties. Hij begeleidt iemand in het vinden van zijn spirituele evenwicht, om zijn eigen koers en kern te zoeken. Werkt positief bij meditatie en spirituele oefeningen. Hij verhoogt de mogelijkheid om de eigen vermogens te zien en die te versterken; hij stimuleert het vinden en behouden van het 'licht in zichzelf'. Toermalijn, zwart Computer en energiestraling, bij negatieve gedachten, stress en zware belasting, oplossen blokkades door straling, ontspannend, geeft doorzettingsvermogen, tegen haaruitval, angsten, fobieën, anorexia nervosa en voor verwerken verdriet. Heeft grote geneeskracht en is beschermend. Houdt alle vormen van negativiteit weg. Geeft zieke mensen de kracht voor een positief genezingsproces. Tegen depressies, duizeligheid en evenwichtsstoornis. Helpt ook uitstekend tegen hyperventilatie. Geeft een goede bescherming bij straling van elektronische apparatuur en negatieve energieën, verminderd spanning en stress, versterkt het immuunsysteem. Topaas Suikerziekte, spataders, aambeien, trombose, stimuleert hoger bewustzijn, darmpijnen, slapeloosheid door uitputting, voor trouwe vriendschap, helpt smaak terug te geven. Werkt uitstekend tegen hartinfarcten en vernauwde bloedvaten, open benen en bloedneuzen. Activeert de intuïtie. Weert valse vrienden en de boze blik. Voor groei en vruchtbaarheid. Versterkt en verscherpt het verstand, hart en vaatziekten en sterkt de lever. Topaas versterkt de eetlust, zenuwgestel, maag en darmkanaal, bloedvaten, blaasklachten. Vitaliserende steen die stimuleert en deblokkeert op de energiebanen. Versnelt trage stofwisseling en verjaagt negatieve gevoelens van twijfel en onzekerheid. Helpt bij mensen die lijden aan eetstoornissen en werkt herstellend bij huidproblemen. Topaas, blauw Anorexia, de zenuwen worden versterkt, de stofwisseling word bevorderd. Positieve werking bij meervoudig persoonlijkheidssyndroom, bij slapeloosheid en het bloedsuikerpeil en bij opvliegendheid, schenkt bewustwording, inzicht en ontspanning. Topaas, goud Stimuleert hele lichaam, positief voor alvleesklier, lever en nieren, ondersteunt eierstokken en teelballen, schildklier, genezing van wonden, verminderd prikkelbaarheid, verhelderd bewustzijn. Goed voor het zelfvertrouwen, stimuleert de eetlust. Verminderd overbelaste zenuwen, tegen verkeerde vrienden, voor hart, lever, alvleesklier en smaakpapillen, tegen spataderen, aambeien en littekenweefsel. Goed tegen somberheid en depressiviteit. Topaas, Zilver Geestelijke zelfverwezenlijking, helpt om je eigen innerlijke rijkdom aan kennis en capaciteiten te ontdekken, stimuleert de geestelijke ontwikkeling, helpt om je eigen doelen duidelijk te onderscheiden, helpt bij gezichtszwakte en oogkwalen en stimuleert de stofwisseling. Tsavoriet zie Groene Granaat Turqureniet Blauwgekleurde Howliet kalmeert de geest en helpt geduld te hebben. Het versterkt positieve karaktertrekken en vermindert zelfzuchtigheid, is een goed middel tegen slapeloosheid en is bevorderlijk voor tanden en botten door het calciumgehalte in het lichaam in evenwicht te brengen. Uitgaande van het gezegde dat Turqureniet deels de eigenschappen zou hebben van Turquoise, zou Turqureniet een steen der bescherming kunnen zijn die kracht schenkt. Turquoise Een steen der bescherming die kracht schenkt. Reinigt het keelcentrum en brengt balans tussen spraak/uiten en inzichten. Stimuleert contacten. Brengt balans in stemmingswisselingen, zenuwaanvallen en panieksituaties, herstel bij zenuwinzinking. Bescherming tegen negatieven energie, gevaar of ziekte. Werkt verlichtend bij spier, gewricht en skeletstoornissen, huidproblemen, spijsverteringsklachten, hoge bloeddruk, astma, koorts en ontstoken ogen. Brengt harmonie in het huwelijk, niet verwerkte emoties oplossen, ziekte van pfeiffer, reuma, prostaat, bevorderd goede relaties, schenkt welzijn. Helpt tegen ziekten van de luchtwegen, kanker, pijn, ziekten door tekort aan voedingsstoffen en stoornis in doorbloedingen. Goed middel tegen opvliegers, geelzucht en griep. Goed bij staar, trekt het goede aan, goed tegen wagen en luchtziekte, tegen oververmoeidheid. Verkleurt bij ziekte en gevaar. Weert boze blik en ongeluk af of neemt het noodlot over. Versterkt de goede smaak, geeft geluk, maakt tevreden, bevordert daadkracht, verbeterd de potentie, bevorderd meditatie, vervuld wensen, beschermd op reis. U Ulexiet Gebruikt bij therapie om diepgewortelde problemen naar de oppervlakte te halen. Heeft antiseptische kwaliteiten, weert en beschermt tegen tetanusinfecties. Unakiet Sterkt geest, geduld, conditie, maag, lever en milt, galtekort, tegen braakneigingen. Harmoniserend, helpt waardevrij te worden, aardend en ontgiftend, goed voor de bronchiën, geeft energie bij consequent dragen. Versterkt de conditie van het lichaam en stimuleert het afweersysteem, de spijsvertering en de stofwisseling. Grote hulp voor mensen die zich maar al te gemakkelijk laten beïnvloeden. Brengt balans in ons lichaam, balanceert de werking van alle organen, lichaamsvochten en klieren, vermindert krampen met name in de onderbuik en geslachtsorganen, stimuleert een gezonde zwangerschap. Helpt goed bij het re-birthing proces en het verwerken van trauma’s uit het verleden. Een prima steen voor het gevoel. Helpt bij leerproblemen, zware ziektes, en klachten aan het immuunsysteem, zoals hiv en aids, helpt tegen infecties, herstel na ziekte, gebrek aan wilszwakte. Helpt dromen te verwezenlijken en vergroot het prestatievermogen. V Valkenoog Verkoelend bij boosheid, woede en agressie, ondersteund op rationeel en emotioneel gebied. Tegen ademnood, ademhalingsproblemen en is goed voor de luchtwegen. Helpt verder bij oogziekten, irritatie aan de ogen, tegen pijn, verzacht ontstekingen. Geeft eigenwaarde. Doet helderder denken en waarnemen. Geeft bescherming tegen negativiteit. "Wijst" persoon aan die iets met verduistering of diefstal te maken heeft. Valkenoog versterkt gezichtvermogen, tegen migraine en hoofdpijn, wekt het geweten. Bevordert wilskracht en zelfvertrouwen. Vanadeniet Helpt bij ademhalingsproblemen zoals astma en longinfecties. Het vergemakkelijkt een golvende ademhaling en werkt goed in geval van chronische uitputting en blaasaandoeningen. Varisciet Goed tegen kramp, maakt aders en huid elastisch, werkt goed bij impotentie van de man. Veldspaat Beschermt de aura, bevordert de intuïtie, het gevoel en paranormale gaven. Bevordert het herinneringsvermogen en helpt illusies te herkennen. Goede helper bij meditatie, ondersteunt de genezing bij botontkalking, opvliegers, osteoporose, reuma, jicht, gevoeligheid voor kou, bloeddrukverlagend. Versteend Koraal Versterkt zelfexpressie en gemeenschapszin, vermindert angsten evenals psychische en sociale spanning, bevordert communicatievermogen, teamgeest en synergie in het samenleven, helpt bij ademnood, verkrampte bronchiën en hoest. Versteend hout Artritis, artrose, jicht, griep, voor het aarden, reuma, bevordert de stofwisseling, ondersteunt bij afvallen, spreken vanuit het hart, voor beginnelingen met mediteren. Goed voor botten en gewrichten, beschermt tegen Engelse ziekte en reumatische ziekten, houdt aderen gezond, vermindert kans op trombose en hartinfarct, vermindering spataderen. Leert om tijd voor jezelf te maken, een eenvoudig leven te leven en geeft goede aarding. Kalmeert woede en brengt harmonie in huis. Vesuvianiet Vernoemd naar de vindplaats Vesuvius in Italië. Beschermt je voor lood, amalgan, arsenicum en kwikzilver. Ontslakt en reinigt de organen. Activeert vermoeide lusteloze mensen tot handelen en optimisme. Versterkt eerlijkheid, interesse en nieuwsgierigheid, helpt om te sterke gehechtheden en gedragspatronen te veranderen, zet aan tot openlijk uitspreken en verklaren van ergenis en teleurstelling, bevordert ontzuring en regeneratie en werkt ontstekingsremmend. Vogesiet (rose Dendriet Jaspis) zie Jaspis Vuursteen Communicatie bevorderend, helpt bij diarree en verstopping, goed voor de longen, de huid en de darmen. Goede werking op hormonen, nieren en zenuwen. Beschermt tegen nierbekontsteking en urineweginfecties, versterkt de endocriene klieren, vermindert depressies en helpt zijn drager door extreem gestresste situaties. Vermindert verlegenheid. Gebruik samen met Dyeriet om de regeneratie van het weefsel van het lichaam te bevorderen. W Waveliet Werkt fysiek op schimmels en hartchakra. Brengt het hoger hart naar de aarde, bij je naar binnen en naar je aarding. Werneriet Werneriet is een variëteit van Scapoliet. Staren naar blauw scapoliet werkt zeer kalmerend, waardoor u diep in uzelf kunt duiken om de bron van problemen uit dit of een vorig leven te vinden. De steen herschikt de emotionele blauwdruk, verwijdert de effecten van oude emotionele trauma’s en haalt ze uit het emotionele lichaam, wat in fysiek opzicht een genezende werking heeft. Scapoliet bevordert de losmaking van geblokkeerde energie’ in het lichaam, vooral in benen en aders. Het verwijdert blokkades in de linkerhersenhelft, verbetert het analytisch denken, stimuleert onafhankelijkheid en het bepalen van haalbare doelen. Blauw Scapoliet overwint zelf- sabotage, bevordert transformatie en biedt helderheid in hetgeen in elke situatie nodig is. Een uitstekende steen om te programmeren als u bewuste verandering voor ogen heeft. Positieve invloed op dyslexie, postoperatief herstel, cellulair geheugen, opname van calcium, spataders, onrustige benen, cataract, glaucoom, botaandoeningen, schouders, incontinentie. Woestijnroos Zeer geschikt tegen sterke stralen van allerlei aard o.a. radioactieve -, rongen -, ultraviolette -, aard -, water -en computerstraling. Hij schermt niet alleen voor stralen af, maar zou ook genezend kunnen werken bij reeds door straling aangebrachte schade, ook bij zonnebranden andere verbrandingen. Woestijnrooswater helpt bij puistjes, acné, huidvlekken & schimmelplekken, voorkomt kalknagels als men de voeten regelmatig in Woestijnrooswater baadt. Stimuleert vitaliteit, creativiteit, stofwisseling en werking van maag en darmen. X Y Z Zebramarmer (Marble Zebra Jaspis) Versterkt geestelijke zelfbevrijding, helpt om zich te verzetten tegen onderdrukking, verhelpt voortdurende ontevredenheid, helpt om berusting/gelatenheid te overwinnen, bevordert ontslakking en uitscheiding, vermindert allergieën, versterkt milt, nieren, darm weefsel en huid. Zirkoon Goed voor realiteitszin, verliezen verwerken, loslaten, inzicht in vergankelijkheid en het werkelijk belangrijke, pijn verminderen, krampen, verlate menstruatie. Stimuleert leverwerking, sterkt pancreas, milt en nieren. Tegen allergie. Bevordert dromen en beelddenken. Zirkoon, geel/rood tot bruin (hyacinth) Heft krampen op, helpt bij te late menstruatie klachten en bij het loslaten van verdriet en angsten. Goed voor hypofyse, bijnieren, geslachtsorganen, zenuwstelsel, buikbloedvaten, blaas en prostaat. (Zirkoonwater is goed voor de lever en de alvleesklier). Tegen longklachten, allergie, speekselklierontsteking, oor- en oogproblemen. Versterkt de geestelijke vermogens en leert gericht denken. Zirkoon is de steen der geestelijke wijsheid; begeleidt in dromen en helpt ze te herinneren. Begeleidt en beschermt op astraal gebied en bij uittredingen. Verbreekt betovering en beschermt tegen beïnvloeding Zoïsiet, Groene Helpt iemand zichzelf te zijn en zich niet aan de normen van anderen aan te passen. Het brengt onderdrukte gevoelens en emoties aan de oppervlakte. Het maakt geestelijk creatief en helpt om na onderbrekingen, terug te keren naar iemands oorspronkelijke doelen. Ontgift, remt ontstekingen en versterkt het immuunsysteem. Het is goed voor hart, milt, alvleesklier en longen. Het stimuleert de vruchtbaarheid en geneest aandoeningen van de eierstokken en teelballen. Uitstekende heler van problemen van seksuele aard, werkt op het centrale zenuwstelsel en stimuleert de genezing van beenderen. Stimuleert de werking van de nieren en de vitaliteit, tegen buikkrampen. Ook bij hoofdpijn, met name in het achterhoofd geeft deze steen heel veel verlichting. Zoisiet is een traag werkende steen en dient dus gedurende langere tijd gedragen te worden. Zoïsiet met Robijn Zeer goede uitwerking op angina pectoris, de bloedsomloop en de geslachtsorganen. Bij onvruchtbaarheid kan deze steen aangewend worden, maar ook bij bronchitis en koude rillingen is deze steen zeer geschikt. Geeft zijn drager energie en harmoniseert. Vergroot de potentie. Goede werking bij zwakke hartslag, krampen in onderbuik, tegen miskramen, werkt vitaliserent, geeft moed en wilskracht. Zonnesteen Zeer sterke steen. Maakt vrolijk en optimistisch. Geeft levenskracht en vitaliteit(energie) en bevorderd herstel na ziekte. Werkt goed bij huidproblemen als psoriasis, acne en eczeem. Goede werking bij rugklachten, hernia, (bot)ontkalking, tandbederf, zwangerschapondersteuning, angina, allergie, tegen duizeligheid, versterkt spieren en het contact met je hoger zelf. Goed voor het hart, ogen en nieren. Werkt tegen somberheid, zwaarmoedigheid en depressies. Zwavel Tegen diarree (stuk steen op de buik leggen).